Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ιδέα που έγινε ...συνήθεια

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Ο εθελοντισμός στη ελληνική κοινωνία της μεγάλης κρίσης, των πολλαπλών αδιεξόδων που οι ανάγκες επιβίωσης οδηγούν τους ανθρώπους σε απρόβλεπτες συμπεριφορές και ενέργειες, αποτελεί αναγκαιότητα και μια μεγάλη δύναμη ελπίδας για την επίλυση των προβλημάτων. Πανανθρώπινες αξίες περισσότερο ή λιγότερο ξεχασμένες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο παίρνουν νόημα και περιεχόμενο σήμερα παρά ποτέ με τον εθελοντισμό.
Οι εθελοντικές οργανώσεις ποικίλουν όπως και οι τρόποι που μπορεί κάποιος να προσφέρει εθελοντική εργασία. Ως εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της ανιδιοτελής προσφοράς.
Αυτή ήταν και η βάση για τον δημιουργό αυτής της σελίδας όταν δειλά δειλά έριξε την ιδέα στο τραπέζι το 2010 για την δημιουργία της σελίδας του Απόλλων Λυγαριάς. Μια ιδέα που όχι μόνο ενθουσίασε αλλά και στηρίχτηκε από την τοπική κοινωνία από τα πρώτα της βήματα.

Με το πέρασμα των χρόνων, έγινε θεσμός και πηγή άντλησης πληροφοριών ακόμα και του τοπικού τύπου για τα κατορθώματα της ομάδας έπειτα από κάθε της αγώνα. Η ηθική ικανοποίηση μεγάλη και ο μοναδικός λόγος που μας παρακινεί να συνεχίσουμε το αφιλοκερδές μας έργο. Σίγουρα η επιδίωξη δημοσιότητας δεν είναι ούτε ήταν ποτέ στα πλάνα μας.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε την Δευτέρα σε ένα μήνυμα στο πιο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης την πρόσκληση του αθλητικογράφου Κωστα Τσεκλιμα της εφημερίδας "ΕΡΕΥΝΑ" για μια τηλεφωνική συνέντευξη . Έτσι κι έγινε και την επόμενη μέρα η αθλητική στήλη της εφημερίδας έγραφε για μας. Η επιτυχία αυτή αν φυσικά η λέξη "επιτυχία" είναι η κατάλληλη για να χαρακτηρίσει αυτό το γεγονός, δεν οφείλεται μόνο σε μας που διαχειριζόμαστε και αρθρογραφούμε με όποιες ερασιτεχνικές γνώσεις έχουμε αποκτήσει για αυτή την σελίδα. Οφείλεται και σε όλους εσάς που την επισκέπτεστε και της δίνεται την "λάμψη" που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει σε όλους σας λοιπόν και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε δυναμικά το έργο μας..
Διαβάστε αναλυτικά ότι έγραψε ο κ. Κώστας Τσεκλιμας

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΡΕΥΝΑ» έδωσε ο δημιουργός του blog του Απόλλων Λυγαριάς (http://aoligarias.blogspot.gr), Κώστας Τζιορτζιώτης.
«Γέννημα θρέμμα της Λυγαριάς και με αγάπη για τον τόπο του είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος της «ΕΡΕΥΝΑΣ». Ο Κώστας Τζιορτζιώτης είναι Μεταπτυχιακός Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο άνθρωπος που δημιούργησε το μπλογκ της ομάδας του Απόλλων Λυγαριάς.
Πως ήρθε η ιδέα της δημιουργίας ενός μπλογκ για τον Απόλλων Λυγαριάς;
Το 2010 ήμασταν μια παρέα παιδιών που θέλαμε να δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες της ομάδας μας. Τους είπα την ιδέα μου να φτιάξουμε ένα μπλογκ, συμφώνησαν και λίγες μέρες αργότερα ήταν στον αέρα.
Ποια ήταν η ανταπόκριση των συγχωριανών σου;
Από την αρχή υπήρξε ενθουσιασμός και το είδαν πολύ θερμά. Μετά από κάθε αγώνα περίμεναν τις φωτογραφίες των αναμετρήσεων και τα σχόλια. Πλέον αυτό έχει γίνει συνήθεια για τους συγχωριανούς μου που από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μπαίνουν για να ενημερώνονται για την ομάδα. Είναι θετικό και για τον τόπο και για την ομάδα να υπάρχει ένα τέτοιο μπλογκ
Ποια τα επόμενα σχέδιά σου για το μπλογκ;
Στα άμεσα σχέδια μου είναι με τη βοήθεια του ασύρματου δικτύου που υπάρχει στο χωριό, να προσπαθήσουμε στο μέλλον να προβάλουμε και ζωντανή εικόνα από τα παιχνίδια.
Κάνε μας ένα σχόλιο για την φετινή ομάδα…
Ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό με καλές μεταγραφές και οργάνωση. Δεν κάναμε καλή εκκίνηση στη σεζόν αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βελτιωθούμε και να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια»