Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη νίκη για την Λυγαριά, δια… ποδός Μπούσδρα

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα εφέτος πανηγύρισε η Λυγαριά που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της ομάδας του Κεφαλοβρυσιακού για την 3η αγωνιστική και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο.Ο επιθετικός μονόλογος στο πρώτο μέρος μπορεί να έδωσε το προβάδισμα στο σωματείο μας όμως στην επανάληψη οι παίκτες μας έπαιξαν με τη «φωτιά» καθώς οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν , πίεσαν και ανάγκασαν τον Απόλλων σε διαρκή άμυνα σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό ρυθμό και με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδας μας καθώς μόλις στο 5' έδειξε τα «δόντια» της. Οι Μπούσδρας και Τσιμούρτος συνεργάστηκαν όμως ο τελευταίος από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Όσο περνούσε ο χρόνος η Λυγαριά αύξανε την πίεση και τις επισκέψεις της στα αντίπαλα καρέ με τους γηπεδούχους να αρκούνται στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Το γκολ φαινόταν ότι δεν θα αργούσε να επιτευχθεί για τον Απόλλων και πράγματι, στο 20' ο Γιώργος Τζαναβάς με καταπληκτική ατομική ενέργεια από τα αριστερά πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του και πάσαρε στον αφύλακτο Μπούσδρα έτοιμο γκολ με τον τελευταίο να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς.
Οι παίκτες του Σαργιώτη χωρίς να αλλάξουν ταχύτητα κυνήγησαν και ένα δεύτερο τέρμα με τον Μπούσδρα να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 37' καθώς δεν βρήκε την μπάλα με προβολή έπειτα από σέντρα του Τσιμούρτου  για να γράψει το 0-2.

Έτσι με το ρευστό 0-1 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Απόλλων δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια του δευτέρου μέρους.
Κυκλοφορούσαν την μπάλα , πίεζαν και δοκίμαζαν τη αντοχές την αμυντικής μας λειτουργίας.
Οι δύο στόπερ μας όμως Σβανας Σ. και Σαργιώτης Γ. ήταν επικεντρωμένοι στο ρόλο τους και έμοιαζαν απροσπέλαστοι με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τον κίνδυνο κάθε φορά που πλησίαζε στην εστία του Βαγενά.
Η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι άνηκε στην ομάδα μας με τον υψηλόσωμος αμυντικό μας Γιώργο Σαργιώτη να πιάνει την κεφαλιά στοχεύοντας όμως πάνω από την αντίπαλη εστία. 
Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μίσσα χάρισε στην Λυγαριά το πρώτο της φετινό τρίποντο το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όλοι όσοι συντέλεσαν στην σημερινή νίκη του Απόλλων Λυγαριάς.
Επόμενος σταθμός η εντός έδρας αναμέτρηση με τα Ανταλλάξιμα την επόμενη Κυριακή με στόχο μια ακόμα νίκη.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βαγενάς Κώστας , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Τζαναβάς Γιώργος , Τζαναβάς Γιάννης , Σβάνας Αντώνης (65' Σαργιώτης Βησ. Γιώργος) , Μπαλατσούκας Νίκος , Ροδε Χάιρο , Μπούσδρας Μάκης , Τσιμούρτος Δημήτρης (90' Τσιρογιάννης Θωμάς) , Τσιώκος Βησσάρης (72' Ρίζος Γιώργος). 


Του Κωστή Τζιορτζιώτη
Του Σώτου Τζιορτζιώτη το φωτογραφικό υλικό