Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πρεμιέρα με ήττα στο πρωτάθλημα για τον Απόλλων

H αρχική 11αδα της Λυγαριάς
Με το αριστερό ξεκίνησε φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ο Απόλλων Λυγαριάς καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τυμφαίου και γνώρισε την ήττα με 1-3 σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 65' το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του.
Οι παίκτες μας ξεκίνησαν ιδανικά το πρώτο μέρος καθώς η πίεση που ασκούσαν στην αντίπαλη άμυνα έφερε καρπούς μόλις στο 9', με το αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στην σέντρα που επιχείρησε ο Μπούσδρας. Ο μονόλογος συνεχίστηκε για τους παίκτες του Δημήτρη Σαργιώτη οι οποίοι εκμεταλλευομενοι την ταχύτητα των Παπαδόπουλου , Αντωνίου και Τζιμούρτου από τα πλάγια, έφθαναν πολύ συχνά στα αντίπαλα καρέ. Μετά το 20' οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν κι αυτοί ρυθμό αναγκάζοντας τον Τσιώκο να επεμβαίνει απομακρύνοντας τον κάθε κίνδυνο που δημιουργούταν.Ο χρόνος κυλούσε και το παιχνίδι είχε αποκτήσει πλέον ρυθμό με την Λυγαριά να έχει το πάνω χέρι .Στο 39' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για να γραφτεί από νωρίς το 2-0 και να κλειδώσει κατα κάποιο τρόπο η υπόθεση νίκη. Ο Παπαδόπουλος σέντραρε από αριστερά , οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με την μπάλα να φθάνει στο Τζιμούρτο που παραμόνευε. Ο τελευταίος αιφνιδιασμένος από το απρόσμενο δώρο δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να την σπρώξει στα δίχτυα με το 1-0 να  παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η μπάλα τιμωρεί όμως κι αυτό φάνηκε περίτρανα στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άρχισαν να πιέζουν από νωρίς ψηλά επιδιώκοντας το λάθος της άμυνάς μας. Οι επισκέψεις στην εστία μας αυξήθηκαν με τους παίκτες μας να περιορίζονται σε ένα αμυντικογενή ρόλο. Η μάχη του κέντρου χάθηκε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης και η μπάλα δεν έφτανε ποτέ με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Ο γκολκίπερ μας είχε πιάσει δουλεία από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κι όλα αυτά έδειχναν ότι το γκολ για τους φιλοξενούμενους δεν θα αργήσει να έρθει.
Πράγματι στο 65' μια λάθος εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακάς μας οδήγησε στο μοιραίο. Το δυνατό σουτ που εξαπέλυσαν οι φιλοξενούμενοι δεν απομακρύνθηκε από το Τσιώκο και σαν να μην έφτανε αυτό στην δεύτερη προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα ανέτρεψε τον αντίπαλο επιθετικό με αποτέλεσμα ο κ. Βουτσελάς να δείξει την άσπρη βούλα. Η εκτέλεση του πέναλτι ήταν επιτυχής και η ισοφάριση γεγονός. Το γκολ αυτό έφερε εκτός από απογοήτευση και νεύρα στην ομάδα. Δέκα λεπτά αργότερα η πάσα στην καρδιά της άμυνάς μας δεν απομακρύνθηκε με τον αντίπαλο επιθετικό να πλασάρει υποδειγματικά τον Τσιώκο κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στο σκορ. Οι παίκτες μας προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Αντώνη Σβάνα να χάνει στο 80' μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.  
Το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων στο 84' απομάκρυνε κάθε ελπίδα της ομάδας μας να επιδιώξει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας κι με αυτό τον τρόπο γράφτηκε το τελικό 1-3.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας , Σβάνας Σωτήρης , Σαργιώτης Βησ. Γιώργος (45' Τζαναβάς Γιώργος) , Σαργιώτης Γιώργος , Παπαδόπουλος Άρης (62' Τσιώκος Βησσάρης) , Τζαναβάς Γιάννης , Ροδε Χάιρο , Σβάνας Αντώνης , Αντωνίου Σάκης , Τζιμούρτος Δημήτρης (82' Ρίζος Γιώργος) , Μπούσδρας Μάκης 

Του Κωστή Τζιορτζιώτη