Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αγγλικό σκορ στο γήπεδο της Μπάρας

Η προθέρμανση της Λυγαριάς
Το νωχελικό ξεκίνημα της Λυγαριάς και η απειρία του νεαρού της γκολκίπερ στέρησαν τελικά την συμμετοχή της στην κλήρωση για την γ' φάση του κυπέλλου.Το σωματείο μας αν και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις γνώρισε τελικά την ήττα από την ομάδα του Ασκληπιού με 7-5 στην παράταση.
Ας αναφερθούμε όμως πιο συγκεκριμένα.
Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά "μουδιασμένα" δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ.Το ρολόι έδειχνε μόλις 3 αγωνιστικά λεπτά όταν η ομάδα του Ασκληπιού άνοιξε λογαριασμό στο παιχνίδι  .Το γρήγορο αυτό γκολ αιφνιδίασε τους παίκτες μας και σαν να μην έφτανε αυτό 2 λεπτά αργότερα ανάγκασαν και πάλι τον Σαργιώτη να μαζέψει  την μπάλα από την εστία του ανεβάζοντας σε δύο την διαφορά τερμάτων .
Η χαρά τους κράτησε όμως ελάχιστα.Στην αμέσως επόμενη φάση ο Απόλλων βρήκε δίχτυα
με τον Γιάννη Τζαναβά . Ο δραστήριος μέσος μας  εκτέλεσε με αριστουργηματικό τρόπο το φαουλ που κέρδισε η ομάδα μας μειώνοντας προς το παρών σε 2-1, βάζοντας την Λυγαριά ξανά στο παιχνίδι.Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδες στους παίκτες μας .Η αγωνιστική τους εικόνα όμως παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα..Η έλλειψη συγκέντρωσης  τους οδηγούσε σε πολλά λάθη.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μικρά ποσοστά κατοχής  αλλά και φυσικά αδυναμία στην ανάπτυξή .
Η νεανική ομάδα του Ασκληπιού φαινόταν πρόθυμη να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκρισης πιέζοντας ασφυκτικά την αμυντική μας γραμμή και απειλώντας μονίμως την εστία μας.
Στο 12' τα μαντάτα για τον Απόλλων ήταν και πάλι δυσάρεστα.Ο νεαρός γκολκίπερ μας υπέπεσε σε παράβαση αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητή της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα .Ο παίκτης των γηπεδούχων που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε σωστά γράφοντας το 3-1 ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά τερμάτων σε δύο.
Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για τον Απόλλων.Το ματς άρχιζε να εξελίσσετε σε μαρτύριο και κανένας δεν έδειχνε να έχει τον τρόπο να βελτιώσει κάπως τα πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου.
Στο 20', το 4-1 ήταν γεγονός σκορπίζοντας απογοήτευση στον πάγκο μας.
Κάπου εκεί όμως η καρδιά του Απόλλων άρχισε να χτυπά και πάλι.


Τι κι αν βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 4-1, οι παίκτες μας δεν έδειχναν διατεθειμένοι να αφήσουν από τόσο νωρίς το παιχνίδι. Ανασυστάχθηκαν και  με υπομονή άρχισαν να εμφανίζουν στο γήπεδο το ταλέντο τους .Το παιχνίδι τους απέκτησε περισσότερη ποιότητα,τα λάθη ελαττώθηκαν και αυτό δεν άργησε να φέρει αποτέλεσμα.Στο 25' ο έμπειρος Σβάνας Αντώνης με ωραία κάθετη μπαλιά έκοψε στην μέση την αντίπαλη άμυνα.Αποδέκτης αυτής του της ενέργεια ο Τζαναβάς πάλι που βγήκε αυτή την φορά μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ του Ασκληπιού και με ωραίο πλασέ βρήκε και πάλι δίχτυα μειώνοντας σε 4-2. Το σύνθημα της αντεπίθεσης είχε μόλις δοθεί. Το επόμενο δεκάλεπτο η Λυγαριά άρχισε να πατάει πλέον πολύ καλύτερα στο γήπεδο.Τσέκαρε αρκετά συχνά τα ανακλαστικά του πορτιέρο της γηπεδούχου ομάδας και στο 35' ήταν η σειρά του Γιώργου Τζαναβά να βρει δίχτυα κάνοντας το 4-3 ,ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία όλης της ομάδας.
Το αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των δύο ομάδων δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.Μια ανατροπή πλέον δεν φάνταζε κάτι το ακατόρθωτο.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Απόλλων με ψυχολογία στα ύψη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι.
Επρεπε να φθάσουμε όμως μέχρι το 72' όπου ο διαιτητής έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα αυτή την φορά όμως υπέρ μας για να απειλήσουμε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία .Ο Αντώνης Σβάνας ήταν αυτός που κέρδισε  το φάουλ εντός μεγάλης περιοχής με τον Λιάκο να είναι αυτός που πήρε εντολή για την εκτέλεση από τα 11 βήματα .Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής μας μετουσίωσε σε γκολ ισοφάρισης την ποινή αυτή σημαδεύοντας σωστά και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Το παιχνίδι ξανάρχιζε πλέον από την αρχή για τα επόμενα είκοσι λεπτά.Το κατόρθωμα της θέλησης των παικτών μας και της δύναμης ψυχής είχαν οδηγήσει σε αυτό το 4-4 .Η αγωνία όλων πλέον στα ύψη.Εντός γηπέδου το σωματείο μας έπαιζε πλέον με περισσότερους αμυντικούς προσανατολισμούς απωθώντας επιτυχώς την γραμμή κρούσης του Ασκληπιού όποτε χρειάστηκε.Καμιά ομάδα δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει κάτι στο σκορ με τα λεπτά να κυλούν μαρτυρικά .Τελικά το τελευταίο σφύριγμα του κύριου Βουτσελά έστειλε τις ομάδες στην παράταση για να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση πρόκρισης.
Σημάδια κόπωσης είχαν ήδη εμφανιστεί και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.Όλα ήταν πλέον αμφίρροπα.
Με την έναρξη της παράτασης καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε πρόθυμη να ρισκάρει .Όλα αυτά όμως μέχρι το 99'. Εκεί ήταν πλέον η σειρά του Βασίλη Σαργιώτη να γράψει το όνομά του με μεγάλα γράμματα στην μεγάλη λίστα των σκόρερ.Ο έμπειρος Σαργιώτης με ωραία κίνηση ξέφυγε των αντιπάλων του στο χώρο του κέντρου και επιχείρησε από τα 25+ μέτρα ένα σουτ.Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν κατάφερε να αποκρούσει και το 4-5 ήταν πραγματικότητα δίνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα στην ομάδα μας.
Οι νέοι του Ασκληπιού δεν είχαν πει όμως ακόμα την τελευταία τους λέξη .
Μπορεί να μην κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα όμως το πέτυχαν και με το παραπάνω στο δεύτερο τέταρτο.Αρχικά ισοφάρισαν στο 109' σε 5-5 και στο 116' πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια τους.Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη "έκοψε" τα φτερά των παικτών μας οι οποίοι άρχισαν να αποδέχονται πλέον την θλιβερή πραγματικότητα.Στο 118' γράφτηκε και το τελικό 7-5 .

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την υπερπροσπάθεια τους για ένα ακόμα παιχνίδι.


Υ.Γ.
Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για την προχειρότητα του παραπάνω κειμένου.
Ο χρόνος μας λόγο εξεταστικής είναι λίγο περιορισμένος.
Eυχαριστούμε τους Γιάννη Τζαναβά και Αχιλλέα Μηλιώτη που ανέλαβαν να μας πληροφορήσουν για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Μπάρας.Φυσικά ευχαριστούμε και τον Άγγελο για τις φωτογραφίες που μας έστειλε.  

ΣΥΝΘΕΣΗ: Σαργιώτης Γιάννης , Τσιώκος Άκης , Σβάνας Σωτήρης , Τζαναβάς Γιώργος ( 40' Σαργιώτης Βησ. Γιώργος ) , Χοτζα Έρβις , Τζαναβάς Γιάννης , Μηλιώτης Αχιλλέας , Σβάνας Αντώνης , Τζερεμές Αντώνης ( 50' Σαργιώτης Βασίλης ) , Λιάκος Χρήστος , Τσιώκος Βησσάρης ( 90' Ανδρέου Στέλιος ).