Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Έγινε… ροντέο το ματς με την Μεγάρχη

Πρωτόγνωρα γεγονότα βιώσαμε χθες το απόγευμα στην εντός έδρα αναμέτρηση της ομάδας μας με την πρωτοπόρο Μεγάρχη,γεγονότα που δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβαίνουν σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα..Δυνατά μαρκαρίσματα , προκλητική συμπεριφορά από τους αντιπάλους , πολλά νεύρα ,τραγικές διαιτητικές αποφάσεις που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα αλλά το πιο λυπηρό από όλα, ο σοβαρός τραυματισμός του μέσου-επιθετικού μας  Κώστα Βισβίνη που αποχώρησε από το γήπεδο με σπασμένο πόδι και σύμφωνα με πληροφορίες μας υποβάλλεται αυτή την ώρα σε εγχείρηση σε νοσοκομείο της Πάτρας .Η κατάσταση του είναι πολύ πιο σοβαρή από την διάγνωση των γιατρών χθες στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και η εγχείρηση θα διαρκέσει ώρες. Όλα αυτά το μόνο που δηλώνουν είναι η έλλειψη αθλητικής παιδείας ..Φυσικά κάθε υγιής φίλαθλος θα κατέκρινε τέτοιες συμπεριφορές μιας και ο αθλητισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την βία.Απ'την άλλη όμως μπορούμε να κατανοήσουμε και την αγανάκτηση των φιλάθλων μας ,οι οποίοι βλέποντας όλα όσα συνέβαιναν εντός αγωνιστικού χώρου βγήκαν εκτός εαυτού.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές χθες το απόγευμα για να διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικό αγώνας.Η ηλιοφάνεια που επικρατούσε από το πρωί , έφερε στο γήπεδο αρκετό φίλαθλο κόσμο,ντόπιους και μη,για να παρακολουθήσουν ένα ακόμα παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με ένα και μοναδικό στόχο,την νίκη.Οι φιλοξενούμενοι την επιδίωκαν για να διατηρηθούν σε τροχιά ανόδου κι η δικιά μας πλευρά για να αυξήσει την βαθμολογική της συγκομιδή.Η Λυγαριά ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι. Το πάθος ήταν περίσσιο κι από της δύο πλευρές και το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του ήταν μοιρασμένο .Δεν έλειπαν βέβαια τα δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες .
Στο 13' ένα κερδισμένο φάουλ για της ομάδα της Μεγάρχης ,σε συνδυασμό με μια στιγμή ολιγορίας στην άμυνά μας ,έφερε το 0-1 για τους φιλοξενούμενος παίρνοντας αρκετά νωρίς κεφάλι στο σκορ.
Το γκολ αυτό δεν πτόησε το σωματείο μας που συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του ,προσπαθώντας με την σειρά του να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο μπροστά από την αντίπαλη εστία.Τα λεπτά κυλούσαν,η Μεγάρχη συνέχισε να απειλεί με προϋποθέσεις και οι κόποι της ανταμείφθηκαν και πάλι πετυχαίνοντας το 0-2 πριν καν συμπληρωθεί ένα ημίωρο στην αναμέτρηση.
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 35' θα γινόμασταν μάρτυρες όμως του ποιο λυπηρού συμβάν που έχουμε συναντήσει αυτά τα χρόνια που ακολουθούμε την ομάδα μας .Ο Βισβίνης , που αποκτήθηκε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και άλλαξε αρκετά την εικόνα της ομάδας μας, δέχτηκε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα και κάπου εκεί το ματς πήρε φωτιά.Ο παίκτης μας αποχώρησε από το γήπεδο σφαδάζοντας από τον πόνο, μιας και είχε σπάσει το πόδι του και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει.Ο άρχοντας της αναμέτρησης μάλιστα ,δεν έβγαλε ούτε καν την κίτρινη κάρτα και τα αίματα άναψαν για τα καλά.Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε μέχρι την ανάπαυλα , μόνο ποδόσφαιρο δεν παιζόταν , με την Λυγαριά να αποκτά στο 40' και αριθμητικό πλεονέκτημα.
Στην επανάληψη,ο Απόλλων μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι.Η προσήλωση που έδειχναν οι παίκτες μας στα καθήκοντά τους , έκανε το γήπεδο να γείρει προς την μεριά των φιλοξενούμενων. Με την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού υπέρ μας ένα γρήγορο γκολ για να μπει η ομάδα και πάλι στο παιχνίδι ήταν ο μόνος στόχος. Μόλις στο 53' ο Τζαναβάς χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς δέχτηκε υπέροχα την σέντρα του Δ. Σαργιώτη άλλα το τελείωμά του δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Επτά λεπτά αργότερα όμως οι αριθμητικές ισορροπίες επανέρχονται στο παιχνίδι .Ο Λιάκος φαίνεται να λέει κάτι στο βοηθό, αυτός με την σειρά του καλεί κοντά του τον διαιτητή και ο τελευταίος τιμωρεί τον παίκτη μας με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ακόμα και με δέκα όμως η Λυγαριά  διατηρούσε την αγωνιστική της ανωτερότητα δημιουργώντας σειρά καλών ευκαιριών με πρωταγωνιστή κυρίως τον Α.Σβάνα.Ο Ανδρέου τελικά ήταν αυτός που έστειλε στο 75' την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.Η χαρά μας  διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά καθώς στο 80' η διαφορά των γκολ αυξάνεται και πάλι με την φάση να ξεκινάει όμως με σοβαρές υποψίες για ύπαρξη offside που ο βοηθός δεν αντιλήφθηκε ποτέ.Οι εναλλαγές στο σκορ δεν σταμάτησαν εκεί . Στο 83' ο Ανδρέου μειώνει εκ νέου πετυχαίνοντας το 2-3 κάνοντας το παιχνίδι θρίλερ στα τελευταία λεπτά.Τα λιγοστά λεπτά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ με τον Απόλλων Λυγαριάς να γνωρίζει άλλη μία ήττα.
Το τελικό σφύριγμα του κ.Κουτσάγια ήταν και η αρχή για βίαιων συμπλοκών με την κατάσταση να ξεφεύγει και να χρειάζεται η παρέμβαση και της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  
Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχηθούμε τα περαστικά μας στο Κώστα .
Ο Απόλλων Λυγαριάς ήταν είναι και θα είναι μια μεγάλη οικογένεια.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Τζαναβά και τον Αγγελο Τσιώκο για το ρεπορτάζ και ελπίζουμε αυτή να είναι και η τελευταία φορά που συναντάμε τέτοιες καταστάσεις .Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί χαρά σε αυτές τις κατηγορίες κατά την άποψή μας κι όχι αιτία τέτοιων επεισοδίων...

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Τζερεμές Αντώνης , Ανδρέου Στέλιος , Τζαναβάς Γιάννης , Τζιορτζιώτης Νίκος ( 45' Σαργιώτης Σωτήρης ), Τσιώκος Άκης (65' Ταμπούκας Αδάμ ) , Σβάνας Σωτήρης , Σβάνας Αντώνης , Βισβίνης Κώστας ( 35' Σαργιώτης Δημήτρης ) , Λιάκος Χρήστος , Τσιώκος Βησσάρης