Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ελευθεροχώρι - Λυγαριά 0 - 1

Στις νίκες επέστρεψε σήμερα η ομάδα μας καταφέρνοντας να αποδράσει από το Ελευθεροχώρι με το πολύτιμο τρίποντο . Οι παίκτες μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι τηρώντας τον λόγο τους πως μόνος στόχος αποτελεί η νίκη . Ο coach Σαργιώτης έχοντας μόνο μια 11αδα παίκτες στην διάθεσή του έστησε άριστα την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να δείχνουν ακίνδυνοι σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα. Ας αναπτύξουμε όμως όσα μας μετέφεραν οι αφοί Τζαναβά που ανέλαβαν και τον ρόλο ρεπόρτερ σε αυτό το παιχνίδι.
Ο Απόλλων μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι και φρόντισε να ξεπεράσει γρήγορα την νευρικότητα που έβγαζε στα πρώτα λεπτά καθώς, μόλις στο 8΄ η ομάδα μας έδειξε τα δόντια της . Ο Α.Σβάνας με σουτ κεραυνό που επιχείρησε είδε την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι και να του στερεί την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η ευκαιρία αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει το πόσο ποθούσαν οι παίκτες μας για την νίκη . Μπορεί η ομάδα μας να μην κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το καλημέρα όπως επιθυμούσε αλλά οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να αποτελούν κίνδυνο για την εστία του Γάτσιου. Έτσι οι παίκτες μας καθώς περνούσαν τα λεπτά είχαν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του αντίπαλου γκολκίπερ.Η άμυνά μας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τους Α.Τσιώκο , Σ.Σβάνα , Γιωρ.Τζαναβά και Ν.Τζιορτζιώτη να κάνουν εξαιρετική δουλειά ,"καθαρίζοντας" τις λιγοστές φάσεις που  χρειάστηκε με απόλυτη επιτυχία.Το μηδέν όμως δεν διατηρούνταν μόνο για την δική μας εστία καθώς η επιθετική μας γραμμή δεν εκμεταλλεύονταν σωστά τις ευκαιρίες που της παρουσιαζόταν με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη η Λυγαριά μπήκε και πάλι φουριόζα όπως έκλεισε και το πρώτο μέρος. Οι παίκτες μας ήθελαν να δείξουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και τα κατάφεραν περίφημα .Το ρολόι έδειχνε στο 50' όταν ο Βισβίνης έβγαλε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Λιάκο μόνο του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα , με τον επιθετικό μας να έχει κρύο αίμα εκτελώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ και βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα μας . Το γρήγορο αυτό προβάδισμα άνοιξε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του Ελευθεροχωρίου με τους επιθετικούς μας να πατάνε πολύ πλέον στην αντίπαλη περιοχή απειλώντας με ένα δεύτερο τέρμα. Στο 75' όμως άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι.O κύριος Γαντζούλας έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βισβίνη αφού ο παίκτης μας διαμαρτυρήθηκε για ένα σκληρό μαρκάρισμα που έγινε στον ίδιο αφήνοντας την Λυγαριά για το υπόλοιπο τέταρτο με δέκα παίκτες .Το γεγονός αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι, πιέζοντας και κερδίζοντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο καθώς η ομάδα μας είχε πλέον οπισθοχωρήσει για να διατηρήσει τα κεκτημένα.Με πολλά κερδισμένα φάουλ και κόρνερ προσπάθησαν να βάλουν την μπάλα στην περιοχή μας δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ισοφάριση . Η αμυντική λειτουργία μας όμως δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα μας .
Σπουδαίο παιχνίδι έκανε σήμερα ο Τζιορτζιώτης Νίκος παίζοντας πολύ καλά στην θέση που του ανέθεσε ο Δ.Σαργιώτης αλλά και ο Λιάκος, εκτός από το γκολ που πέτυχε έδειξε ότι βρίσκει πάλι τον καλό εαυτό του .Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα  παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και ευχόμαστε να διπλασιάσουν τις νίκες της ομάδας μας και στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Φωτάδα.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Τσιώκος  Άκης , Σβάνας Σωτήρης , Τζαναβάς  Γιώργος ,  Τζιορτζιώτης Νίκος , Σβάνας Αντώνης , Λιάκος Χρήστος , Βισβίνης Κώστας , Τζαναβάς Γιάννης , Σαργιώτης Δημήτρης , Τσιώκος Βησσάρης