Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πυργετός - Λυγαριά 1 - 0

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Πυργετού  ανάμεσα στον τοπικό Πυργετό και τον Απόλλων Λυγαριάς  που βρήκε τελικά  νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 1-0. Η καλή εμφάνιση της ομάδας μας για ένα ακόμα παιχνίδι δεν μετουσιώθηκε στην κατάκτηση βαθμών.Ο λόγος , το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σ.Σβάνας στο 35' με το οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης .
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Λυγαριά ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας μοναδική ευκαιρία μόλις στο 5' να ανοίξει το σκορ με τον Βισβίνη , ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Τζαναβά. Οι γηπεδούχοι  άρχισαν μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και μετά την φάση αυτή της ομάδας μας να ανεβάζουν απόδοση αναγκάζοντας τον Απόλλων να προσαρμόζει το παιχνίδι του δίνοντας περισσότερη έμφαση στην αμυντική του λειτουργία .Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι και το 35' όταν ο Σ.Σβάνας υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Πυργετό να πάρει το προβάδισμα..Το γκολ αυτό δεν πτόησε τους παίκτες μας και λίγα λεπτά αργότερα παραλίγο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα , όταν ο Δ.Σαργιώτης έψαξε τον Λιάκο με ωραία σέντρα με τον νεαρό φορ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από την εστία των αντιπάλων.
Στην επανάληψη
ο Απόλλων ξεκίνησε με ένα εκρηκτικό  δεκάλεπτο το παιχνίδι . Οι παίκτες έδειχναν να πιστεύουν ότι μπορούν την υπέρβαση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη . Αρχικά ο Βισβίνης από πλεονεκτική θέση αστόχησε και λίγα λεπτά αργότερα ο Ανδρέου προτίμησε να σουτάρει από πλάγια θέση και όχι να πασάρει στους αφύλακτους Δ. Σαργιώτη και Βελέντζα που θα μπορούσαν να τελειώσουν την φάση σκοράροντας . Ενώ όλα έδειχναν ότι το γκολ δεν θα αργήσει να έρθει για την Λυγαριά , ήρθε η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σ.Σβάνα στο 65' να δώσει αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους και να βάλει ουσιαστικά τέλος στην προσπάθεια του σωματείου μας να  αποφύγει την ήττα.Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι αντίπαλοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να επικρατήσουν τελικά με 1-0.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ανεξάρτητα του αποτελέσματος σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα ίσα οποιαδήποτε ομάδα του ομίλου. Ελπίζουμε στα επόμενα τρία παιχνίδια που είναι πιο εύκολα θεωρητικά η ομάδα μας να καταφέρει το απόλυτο για να "ψηλώσει" βαθμολογικά .

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Τζαναβάς Γιάννης , Τζερεμές Αντώνης , Σβάνας Σωτήρης , Τσιώκος Άκης ( 80' Τζιορτζιώτης Νίκος ) , Ανδρέου Στέλιος ( 85' Τσιώκος Βησσάρης ) , Λιάκος Χρήστος , Σβάνας Αντώνης , Βισβίνης Κώστας , Σαργιώτης Δημήτρης , Βελέντζας Πέτρος