Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα 10 μεγαλύτερα διαιτητικά λάθη στο ποδόσφαιρο



Οι τρεις κίτρινες κάρτες του Graham Poll, 2006: Ο ικανός, κατά τα άλλα, ρέφερι έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες στο Josip Simunic, πριν τον αποβάλλει στο παιχνίδι Αυστραλία-Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.



Ovrebo εναντίον Chelsea, 2009: Ο Νορβηγός ρέφερι,δεν τολμά να πλησιάσει στο «Stamford Bridge» μετά την άρνησή του να καταλογίσει κάποιο από τα τέσσερα πέναλτι που ζήτησε η Chelsea στον ημιτελικό του CL με την Barcelona.


Atletico Junior – America de Cali, 2008: O Emerson «Pijo» Acuna έγινε γνωστός το Δεκέμβριο του 2008 ως ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πιο ανύπαρκτο πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


Pedro Mendes, 2005: Πριν από το φετινό γκολ του Nani, υπήρχε ένα άλλο που είχε σημειωθεί σε παιχνίδι της United με την Tottenham, με διαιτητή και πάλι τον Mark Clattenburg. Το σουτ του Mendes πέρασε τη γραμμή, αλλά το γκολ δε μέτρησε ποτέ.

Το χέρι του Henry στο Γαλλία – Ιρλανδία, 2009: Η ενέργεια από την οποία ξεκίνησε ο αγωνιστικός κατήφορος του επιθετικού. Ο Henry μπορεί να χάρισε στη Γαλλία την πρόκριση στο Mundial, αλλά μετά από την ημέρα εκείνη ποτέ ξανά δεν ήταν ο ίδιος.


Το γκολ-φάντασμα στο Watford-Reading, 2008: Ο Stuart Atwel θα θυμάται για πάντα το ανύπαρκτο τέρμα που κατακύρωσε υπέρ των «Royal» αν και η ευθύνη βαραίνει τον βοηθό του,Bannister, ο οποίος υποστήριξε ότι ξεγελάστηκε από μία οπτική ψευδαίσθηση.


Η προβολή του Harald Schumacher στον Patrick Battiston, 1982: Ένας καταπληκτικός ημιτελικός που τελείωσε 3-3 και κρίθηκε στα πέναλτι έμεινε στην ιστορία για το «γκρέμισμα» του Schumacher στον Battiston, ο οποίος τραυματίστηκε. Έμεινε ατιμώρητο.


Patrick Thistle – Dundee United, 1993: Ο διαιτητής της συνάντησης, Les Mottram, μάλλον θα έχει ακόμα εφιάλτες. Ο Connolly της Dundee στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή χτυπά στο σίδερο που τα συγκρατεί και επιστρέφει στο γήπεδο. Ποια ήταν η απόφαση; Παίζε


Το πρώτο γκολ του Maradona κόντρα στην Αγγλία, 1986: Το περίφημο χέρι του Θεού. Ακόμα και σήμερα ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, ο Peter Shilton, δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέτρησε αυτό το τέρμα.


Το γκολ του Lampard που δε μέτρησε, 2010: Μία από τις στιγμές του Mundial της Ν.Αφρικής που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Η μπάλα πέρασε ολοφάνερα τη γραμμή, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Έτσι προκρίθηκε η Γερμανία.

Πηγή : www.balleto.gr