Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Απόλλων

Στον μακρινό Γάβρο αντιμετώπισε ο Απόλλων Λυγαριάς τον Πανχασιακό καταφέρνοντας να αποδράσει με τους 3 βαθμούς της νίκης σημειώνοντας μάλιστα μια επική ανατροπή στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα. Μια νίκη που ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα την ομάδα μας και μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλεί. Ας δούμε τώρα τις στιγμές της αναμέτρησης.
Με το κρύο να κυριαρχεί οι δύο ομάδες μπήκαν επηρεασμένες στον αγωνιστικό χώρο και τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου κυλούσαν χωρίς να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες. Όλα αυτά όμως στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, έως ότου η γηπεδούχος ομάδα καταφέρει να ανοίξει το σκορ παίρνοντας προβάδισμα  στο 32’ με 1-0. Αυτό "έλυσε΄" τα πόδια των γηπεδούχων  και στο 39’ καταφέρνουν να πετύχουν και δεύτερο γκολ το οποίο σωστά ακυρώθηκε διότι προήλθε από θέση οφσάιντ. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να αντιδράσει σε αυτό το ημίχρονο δημιουργώντας μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία με τον Μπούσδρα. Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη όλοι πίστευαν ότι η ομάδα μας θα βγει να διεκδικήσει κάτι θετικό απ’ αυτό το ματς το οποίο και έγινε.
Οι παίχτες μας βγήκαν ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις για να καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 55’ όταν ο Μπούσδρας με σουτ σημαδεύει το δοκάρι. Σα να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι καταφέρνουν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ βάζοντας δύσκολα στον Απόλλων για κάτι θετικό. Ύστερα από 2 λεπτά ο Σβάνας Αντώνης ανετράπη στην μεγάλη περιοχή κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεσή του αναλαμβάνει  ο Μπούσδρας ο οποίος αστοχεί από την άσπρη βούλα. Τα λεπτά κυλούσαν , οι παίχτες μας αγχωμένοι και λίγο απογοητευμένοι από την εξέλιξη του ματς προσπαθούσαν για ότι καλύτερο. Αυτό φυσικά δεν άργησε να έρθει με τον Δημήτρη Τσιμούρτο στο 79’ να μειώνει τον δείκτη του σκορ σε 2-1 και να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίχτες μας για μεγαλύτερη προσπάθεια. Στα επόμενα δέκα λεπτά του αγώνα ο Απόλλων ήταν πραγματικά καταιγιστικός. Με τον Αντώνη Σβάνα να καταφέρνει αρχικά να ισοφαρίζει στο 83’ και στην συνέχεια να πετυχαίνει ο ίδιος το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα στο 88’ χαρίζοντας μια θριαμβευτική νίκη στον Απόλλων Λυγαριάς !

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας , Τζαναβάς Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Κολωνας Ηλίας (57' Τζαναβάς Γιάννης) , Βαγενάς Δημήτρης , Ρίζος Γιώργος , Μπαλατσούκας Νίκος , Τσιώκος Βησσάρης (75 Ροδε Χάιρο ) , Τσιμουρτος Δημήτρης , Σβάνας Αντώνης , Μπούσδρας Θωμάς



Του Σώτου Τζιορτζιώτη