Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

"Kαθάρισε" στην επανάληψη η Λυγαριά , 3-1 τον Πανχασιακό

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΤ  κατάφερε να περάσει χθες  ο Απόλλων Λυγαριάς επικρατώντας του φιλοξενούμενου Πανχασιακού με 3-1 . Το σωματείο μας έπαιζε για πρώτη φορά φέτος παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του και φρόντισε να μην τους απογοητεύσει . Με νέο γκολκίπερ τον Γιώργο Βησ Σαργιώτη ο coach Δημήτρης Σαργιώτης παρέταξε ένα πολύ ανταγωνιστικό σχήμα στο γήπεδο .
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, η Λυγαριά προσπάθησε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο και τα κατάφερε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Οι παίκτες μας πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν να βρίσκονται μακριά από λάθη . Μόλις στο 10' το σωματείο μας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά από τα αντίπαλα καρέ .Όλα ξεκίνησαν όταν ο  Μαλάμης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο αποκρούστηκε δύσκολα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.Ο Αντώνης Σβάνας, όμως, που ακολούθησε την φάση, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία κι από κοντά  έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα μας .
Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η αμυντική μας γραμμή λειτουργούσε άψογα απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο.
Στο 26' και στο 36' ήταν η σειρά του
γκολκίπερ μας να δείξει τα αντανακλαστικά του.Οι παίκτες του Πανχασιακού με ωραία ανάπτυξη από τα πλάγια κατάφεραν να τρυπήσουν την άμυνά μας και να βρεθούν απέναντι από την εστία μας . Ο τερματοφύλακάς μας όμως δήλωσε και στις δύο φάσεις παρών αποκρούοντας  τα δύο τετ-α-τετ των αντιπάλων και διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Απόλλων Λυγαριάς θα πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, στο 44' ήρθε η ισοφάριση.Ένα κερδισμένο φάουλ για τους φιλοξενούμενους δημιούργησε συνωστισμό στην άμυνά μας .Δεν ήταν όμως ο αντίπαλος που κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ο αμυντικός μας Σαργιώτης Ντίνος που άθελά του με κεφαλιά προς τα πίσω και με πλάτη το τέρμα αιφνιδίασε τον γκολκίπερ μας κάνοντας το 1-1.Στο επόμενο λεπτό οι παίκτες του Δημήτρη Σαργιώτη έχασαν μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα στα χέρια τους , με τον Μαλάμη να αδυνατεί να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ σε τετ-α-τετ και με τον Τζαναβά, στη συνέχεια, να αστοχεί.Αυτό ήταν και το φινάλε του πρώτου μέρους .
Στην επανάληψη ο Πανχασιακός μπήκε πιο δυνατά με τους παίκτες μας να προσπαθούν να ισορροπήσουν το παιχνίδι . Παρόλα αυτά , έπρεπε να φθάσουμε στο 70΄ για να νιώσουμε την πίεση των φιλοξενούμενων και να καρδιοχτυπήσουμε, μιας και για άλλη μια φορά βρέθηκαν τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ μας . Ο νεαρός πορτιέρο, όμως, είπε και πάλι όχι διατηρώντας το 1-1.Τρία λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζονται να συνεχίσουν για το υπόλοιπο εικοσάλεπτο με 10 παίκτες .
Η κόκκινη κάρτα άλλαξε εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού. Η ομάδα μας ανέβηκε και πάλι να πιέσει ψηλά για να κλέψει μπάλες και να πετύχει κάποιο τέρμα . Τα λεπτά κυλούσαν ,το 1-1 παρέμεινε και το ενδεχόμενο το παιχνίδι να κριθεί στην παράταση δεν φάνταζε κάτι μακρινό. Στο 88' ο Σβάνας, όμως, πήρε και πάλι το όπλο του . Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας Αποστόλης Τσιγαρίδας βρήκε άψογα τον επιθετικό μας στην σέντρα που επιχείρησε και ο Σβάνας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς μας στον παράδεισο...Στο 90' οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν και πάλι καθώς ο σκόρερ μας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε .Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο λίγο χρόνο που απέμεινε, όμως ο Απόλλων δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Βασίλης Σαργιώτης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 75', έβαλε το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα με ψηλοκρεμαστό σουτ γράφοντας το τελικό 3-1.


 ΣΥΝΘΕΣΗ :  Σαργιώτης Βησ Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Σαργιώτης Γιώργος , Τσιώκος Ακης , Σαργιώτης Ντίνος , Τζαναβάς Γιώργος , Τσιγαρίδας Αποστόλης ( 89' Σαργιώτης Δημητρης ), Τζερεμές Αντώνης , Ντούλας Γιάννης ( 75' Σαργιώτης Βασίλης ) , Σβάνας Αντώνης , Μαλάμης Θοδωρής ( 45' Τσιώκος Αρης )

Του Τζιορτζιώτη Κωστή 

Όλα τα χθεσινά αποτελέσματα των αγώνων κυπέλλου


Γριζανο  2 - 4  πεν (1 - 1 καν 2 - 2  παρ) Νεοχώρι
Ζάρκο 2 - 1 Ένωση Δ/Μ
Ταξιάρχες  0 - 1  παρ  0 - 0 καν Χρυσομηλιά
Πλάτανος 0 - 3 Δενδροχώρι
Πηγή  3 - 4  πεν (2 - 2 καν 2 - 2  παρ) Αγία Κυριακή
Ασπροκκλησια 0 - 4 Σαράγια
Τζούρτζια 1 - 6 Πύργος
Πορταϊκός 2 - 3 Καρυές
Γοργογυρι 4 - 1 Τυμφαίος
Φωτάδα 2 - 1 Αρδάνι
Απόλλων Λυγαριάς 3 - 1 Πανχασιακός