Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λύτρωση στο 90'

Πανηγυρισμοί για το 2-1
Η ομάδα μας κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες όπως αναμενόταν στην έδρα της σήμερα το πρωί με αντίπαλο το Κηπάκι. Κανείς όμως δεν περίμενε να δυσκολευτεί τόσο να πάρει το τρίποντο με μία θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα. Ο Σβάνας είχε στη διάθεσή του τους περισσότερους από τους παίκτες του και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι ανέμεναν μετά το εναρκτήριο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Απόλλων έδειχναν επηρεασμένοι από την αλλαγή της βασικής ενδεκάδας και δεν μπορούσαν εύκολα να βρουν τα πατήματα τους αφήνοντας στο Κηπάκι χώρο να αναπτυχθεί και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κόντρα στη ροή του ματς στο 25’ λεπτό της αναμέτρησης ο Αντώνης Σβάνας έκανε μία σέντρα-σουτ η οποία μετά από λάθος υπολογισμό του αντίπαλου γκολκίπερ κατάληξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα μας.
 Παρά το γκολ και την ψυχολογική τόνωση ο Απόλλων συνέχισε να μην μας δείχνει το καλό του πρόσωπο και να μην μπορεί να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Μοιραία σε μια επίθεση των αντιπάλων στο 43’ η μπάλα κατέληξε στα δικά μας δίχτυα αυτή τη φορά ισοφαρίζοντας το γκολ του Σβάνα. Χωρίς άλλες αξιόλογες φάσεις οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές από πλευράς μας, με τους Γιώργο Τζαναβά και Έρβις Χοτζα να δίνουν τις θέσεις τους στους Άκη Τσιώκο και Μηλιώτη. Ο Απόλλων έδειξε λίγη περισσότερη θέληση ισορροπώντας εν μέρη το παιχνίδι αλλά και πάλι δεν είχε διάρκεια. Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από δυνατές μάχες κυρίως στο χώρο του κέντρου και πολύ λίγες καλές στιγμές μπροστά στις εστίες. Ο Γάτσιος σε τρομερή μέρα αποσιώπησε όποιον κίνδυνο δημιουργήθηκε στα καρέ του κρατώντας το σκορ στο 1-1. Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς αλλά στο 88’ ο νεοεισελθόντας στο παιχνίδι Βασίλης Σαργιώτης με την εμπειρία χρόνων που διαθέτει "έσκισε" την άμυνα στα δύο με μια καταπληκτική μπαλιά στον Λιάκο, ο οποίος δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες και κρέμασε τον τερματοφύλακα δίνοντας στην ομάδα μας το τρίποντο. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάποιος άλλος κίνδυνος μπροστά στις δυο εστίες με τη Λυγαριά να φεύγει νικήτρια από το γήπεδο.
Επόμενος σταθμός την άλλη Κυριακή στην Χρυσομηλιά όπου ο Απόλλων αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα..

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Τζερεμές Αντώνης , Τζαναβάς Γιώργος ( 45' Μηλιώτης Αχιλλέας ) , Σβάνας Αντώνης , Γκουτζαμάνης Άρης , Λιάκος Χρήστος , Χοτζα Ερβις ( 45' Τσιώκος Ακης ) , Καφώνης Ντίνος ( 80' Σαργιώτης Βασίλης ) , Τζαναβάς Γιάννης . 

Του Μηλιώτη Αχιλλέα