Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Λυγαριά - Γοργογύρι 2 - 0

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε σήμερα το πρωί ο Απόλλων αποδεικνύοντας σε όλους όσους παρευρέθηκαν στο γήπεδο ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Οι παίκτες μας ήθελαν όσο τίποτε άλλο τη νίκη αφενός για να αφήσουν την αντίπαλη ομάδα 7 βαθμούς πίσω και αφετέρου για να αναρριχηθούν υψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Σβάνας είχε για ακόμη μια Κυριακή σχεδόν όλο το ρόστερ για να στήσει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα συν του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ιανουαρίου Κωνσταντίνο Καφώνη.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας μπήκε πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο αδυνατώντας να βρει τα πατήματά της. Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού ανήκε σχεδόν εξολοκλήρου στους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί όμως οι παίκτες μας αποφάσισαν να σοβαρευτούν και να δείξουν την αγωνιστική ανωτερότητα τους στο χορτάρι. Με ψυχραιμία και κυκλοφορία της μπάλας δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Τζαναβά να περνάει την μπάλα κάθετα στον Λιάκο και τον τελευταίο να αστοχεί σε μοναδικό τετ-α-τετ, πράγμα που δεν το συνηθίζει. Στο 30’ λεπτό της συνάντησης ήρθε και το γκολ που έλειπε σε μια πολύ όμορφη φάση που ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου. Ο Α.Σβάνας ξεμαρκαρίστηκε περνώντας την μπάλα στον Μηλιώτη ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε κάθετα στον Τζαναβά με τον τελευταίο να σκίζει την αντίπαλη άμυνα με τρομερή μπαλιά στον Λιάκο. Από κει και πέρα μίλησε το ένστικτο του σκόρερ. Ο νεαρός επιθετικός πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το 1-0 δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Απόλλων είχε τον πρώτο λόγο χωρίς να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ που θα τους ηρεμούσε όλους. Κι έτσι έπεσε η αυλαία του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού δεν ήταν ότι καλύτερο για τους λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου μιας και ο Απόλλων αμυνόταν στο μεγαλύτερο μέρος του. Δυνατά μαρκαρίσματα και 3 κίτρινες κάρτες για την ομάδα μας που αδυνατούσε να απαντήσει στο συνεχές πρέσινγκ των φιλοξενούμενων. Παρά την κατοχή της αντίπαλης ομάδας η άμυνά μας με τον Σαργιώτη Γιώργο να επιστρέφει μετά από καιρό έδειχνε να αποσιωπεί κάθε κίνδυνο. Η Λυγαριά προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των Έρβις,Καφώνη,Λιάκου και Τζαναβά. Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις και με το χρονόμετρο να δείχνει 77’ οι Σβάνας και Τζαναβάς απέδειξαν πως όταν συνεργάζονται κανείς δεν τους σταματάει. Μια κάθετη πάσα του πρώτου και ένα άψογο τελείωμα του δευτέρου αρκούσαν για να κλειδώσουν το τρίποντο. Ο άρχοντας της αναμέτρησης σφύριξε τρεις φορές αφήνοντας μια ικανοποίηση στα πρόσωπα των παικτών,του προπονητή αλλά και της διοίκησης για αυτή τη νίκη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καφώνης με τα χρώματα του Απόλλων. Ο Σβάνας τον παρέταξε στη δεξιά πλευρά και ο νεοαποκτηθέντας μέσος φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα εγκλιματιστεί το ταχύτερο δυνατόν και θα βοηθήσει την ομάδα μας στο έπακρον.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Σβάνας Σωτήρης , Τζερεμές Αντώνης , Σαργιώτης Βησ. Γιώργος ( 45' Σαργιώτης Γιώργος ) , Τσιώκος Άκης , Σβάνας Αντώνης , Καφώνης Ντινος ( 75' Σαργιώτης Βασίλης ) , Μηλιώτης Αχιλλέας , Τζαναβάς Γιάννης , Χοτζα Ερβις , Λιάκος Χρήστος 

Του Μηλιώτη Αχιλλέα