Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή στις νίκες

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι στο γήπεδο της Λυγαριάς, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης με άνετη επικράτηση απέναντι στην ομάδα του Πανχασιακού με 3-1.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό με πολλά νεύρα ,με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη .Ο προπονητής Σωτήρης Σβάνας παρέταξε την ομάδα μας με το 4-4-2, με τον Σαργιώτη Γιάννη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τσιώκο Ακη (δεξιά), Ερβις Χότζα.(αριστερά) και Σβάνα Σωτήρη - Σαργιώτη Γιώργο  κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στην μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μηλιώτης Αχιλλέας - Τζερεμές Αντώνης , με τον Τζαναβά Γιάννη αριστερά, τον Τσιώκο Βησσάρη δεξιά και στην επίθεση οι Σβάνας Αντώνης - Λιάκος Χρήστος.
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετό ρυθμό και όρεξη από την ομάδα μας ,που πίεσε ψηλά , έκλεισε τους χώρους και έβγαινε με χαρακτηριστική άνεση στην επίθεση. Μόλις στο 14'  ο Απόλλων κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Σβάνα Αντώνη να βγαίνει μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα και με ένα εξαιρετικό τελείωμα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 

Το γκολ έδωσε ώθηση στην ομάδα μας , που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει με τον Λιάκο  να κάνει την ατομική ενέργεια  και στην προσπάθεια του να βγάλει κάθετη πάσα , η μπάλα βρήκε στον αντίπαλο αμυντικό με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα στο 19'. Το 2-0 ήταν ένα ασφαλές σκορ για την ομάδα μας, όμως οι παίχτες μας συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας και το τρίτο τέρμα . Στο 25'  ήταν πάλι η σειρά του Σβάνα  να σκοράρει  αυτή τη φορά με το κεφάλι σημάδεψε σωστά και έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.Τα λεπτά κυλούσαν με την ομάδα μας να έχει την κατοχή  και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το εμφατικό 3-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λυγαριά μπήκε με μία αλλαγή αυτή του Ανδρέου που πήρε την θέση του Τσιώκου Βησσάρη. Ο ρυθμός στο παιχνίδι άρχισε να πέφτει , με την ομάδα του Πανχασιακού να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και τον Απόλλων να προσπαθεί να κοντρολάρει τον αγώνα. Η πίεση της αντίπαλης ομάδας καρποφόρησε στο 68' λεπτό μετά από σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή , με τον νεαρό Σαργιώτη  να μην υπολογίζει σωστά και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Με αυτό το τέρμα το παιχνίδι πήρε μια άγρια μορφή καθώς υπήρχαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα και από της δύο ομάδες. Στο 71' λεπτό ο προπονητής μας πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του περνώντας τον Σαργιώτη Βασίλη στην θέση του κουρασμένου Μηλιώτη  . Στην συνέχεια η ομάδα μας κλείστηκε πίσω στην προσπάθεια της να κρατήσει το 3-1. Στο 76' λεπτό ο Απόλλων έμεινε με 10 παίχτες μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Τσιώκου Ακη που πήρε νωρίς το δρόμο για τα αποδυτήρια.Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν επιφύλασσε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού στο γήπεδο της Λυγαριάς με την ομάδα μας να αναδεικνύεται δίκαια νικήτρια του αγώνα και τους παίχτες μας να αποχωρούν από το γήπεδο ευχαριστημένοι.
Επόμενος σταθμός την επόμενη Κυριακή όπου ο Απόλλων Λυγαριάς φιλοξενείται στο Γενέσι.

Του Γιάννη Τζαναβά