Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Άξιζε το κάτι παραπάνω. Λυγαριά - Δενδροχώρι 1 - 1

Ο προπονητής Σωτήρης Σβάνας παρέταξε την ομάδα μας με το 4-4-2, με τον Σαργιώτη Ι. κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τζαναβά Γ.(δεξιά), Τσιώκο Α. (αριστερά) και Σβάνα Σ-Σαργιώτη Γ. (κεντρικό αμυντικό δίδυμο).Στην μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μηλιώτης Α.- Τζερεμές Α., με τον Ervis αριστερά, τον Τζαναβά Ι. δεξιά και στην επίθεση οι Σβάνας Α. - Γαλάνης Ι.

Η ομάδα μας μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και με την συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων προσπάθησε από την αρχή να πετύχει το γκολ.Μόλις στο 10ο λεπτό ο Απόλλων έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μηλιώτης από τον χώρο του κέντρου άλλαξε σωστά την μπάλα με τον Σβάνα Α. που με την σειρά του βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Τζαναβά Ι. με τον τελευταίο όμως να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε ένα μοναδικό τετ α τετ. Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ,κερδίζοντας όλες της προσωπικές μονομαχίες, και κλείνοντας σωστά όλους τους χώρους ,δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Η κυριαρχία του Απόλλων είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες όπως αυτή στο 21ο λεπτό που μετά από την συνεργασία του Μηλιώτη με τον Ervis ο τελευταίος έκανε την σέντρα με αποδέκτη τον Τζαναβά Ι. που είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το τέρμα μετά από πλασέ στην κίνηση που πραγματοποίησε. Η επόμενη απειλητική κίνηση για την ομάδα μας δεν άργησε και μόλις στο 27ο λεπτό μετά από κάθετη του Μηλιώτη ο Τζαναβάς Ι. πραγματοποίησε την σέντρα από πλάγια βρίσκοντας τον Γαλάνη Ι. με τον τελευταίο να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι και να βλέπει την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο τελείωνε με την επιθετική γραμμή της ομάδας μας να μην μπορεί να τελειώσει σωστά της φάσεις που της δόθηκαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα πας πραγματοποιώντας μια αλλαγή , αυτή του Λιάκου Χ. στην θέση του Γαλάνη Ι. θέλησε να γίνει ποιο αποτελεσματική στο επιθετικό κομμάτι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ο ίδιος με δυνατά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου και με την ομάδα μας να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανοίξει το σκορ . Ένα λάθος όμως στον χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να βγουν στην αντεπίθεση και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 61ο λεπτό κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει πραγματοποιώντας δύο αλλαγές με τους Σαργιώτη Β. και Τσιώκο Β. να περνούν στο παιχνίδι στην θέση του Τζερεμέ Α. Και Τσιώκου Α. αντίστοιχα. Η απάντηση ήταν άμεση για την ομάδα μας που στο 70ο λεπτό ισορρόπησε το παιχνίδι ύστερα από συνεργασία του Μηλιώτη με τον Τζαναβά Ι. ο οποίος με κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Λιάκο που σημάδεψε σωστά και έτσι έγινε το 1-1. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν καθοριστικά με την αντίπαλη ομάδα να μένει με 10 παίχτες στο 75ο λεπτό. Ο χρόνος κυλούσε όμως και το γκολ δεν ερχόταν, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σβάνα Σωτήρη να χάνουν την ψυχραιμία τους στην τελική πάσα. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους παίχτες μας τσαντισμένους με το αποτέλεσμα καθώς δεν αξίζαμε τίποτα λιγότερο από τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Τζαναβά που ανέλαβε να συντάξει το κείμενο που μόλις διαβάσατε και τον Αγγελο Τσιώκο για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε.και ακολουθεί παρακάτω.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Σαργιώτης Γιάννης , Τζαναβάς Γιώργος , Τσιώκος Άκης (63' Τσιώκος Βησσάρης) , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Τζαναβάς Γιάννης. , Eρβις Χοτζα , Μηλιώτης Αχιλλέας , Τζερεμές Αντώνης (63' Σαργιώτης Βασίλης) , Σβάνας Αντώνης , Γαλάνης Γιάννης (45' Λιάκος Χρήστος).