Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Περιστέρα - Λυγαριά 0 - 1

Καμιά ομάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την ανοδική πορεία του Απόλλων Λυγαριάς  ο οποίος κατάφερε να αποδράσει σήμερα από την Περιστέρα με το πολύτιμο τρίποντο ,κλείνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2011 νικηφόρα. Η ομάδα του Δημήτρη Σαργιώτη  κατάφερε να σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων σε ένα πολύ δύσκολο και αγχωτικό παιχνίδι ,έτσι όπως εξελίχθηκε ,  έχοντας σε εξαιρετική μέρα όλους τους παίκτες .Από αυτούς  όμως αξίζει πιστεύουμε ιδιαίτερη αναφορά στον  τερματοφύλακά μας  αλλά και στους αδερφούς Τζαναβά. Ο Γάτσιος κατέβασε ρολά σήμερα αποκρούοντας πρώτα το πέναλτι  που κέρδισαν οι γηπεδούχοι αλλά και με θεαματικές επεμβάσεις στο δεύτερο κυρίως μέρος απομάκρυνε κάθε κίνδυνο που δημιουργούνταν για την εστία του. Οι αδερφοί Τζαναβά από την άλλη ήταν ακούραστοι κάνοντας, ο Γιώργος κυρίως ,σπρίντ μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης φανερώνοντας περίσσιο  πάθος. Η αμυντική μας λειτουργία με τους Βασίλης Σαργιώτη , Βαγγέλη Σβάνα και  Άκη Τσιώκο ήταν επίσης  εξαιρετική  στο δεύτερο μέρος όταν  ήρθε αντιμέτωπη με την πίεση των γηπεδούχων αλλά και το κέντρο μας με κατοχή και σωστές πάσες προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να βγάλει μπροστά την ομάδα. Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά μουδιασμένα το παιχνίδι με τα πρώτα λεπτά να έχουν αναγνωριστικό κυρίως χαρακτήρα. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος αποτελούσε εμπόδιο για τους παίκτες και των δύο ομάδων και  μέχρι να τον συνηθίσουν πήρε λίγο χρόνο. Όταν η Λυγαριά άρχισε να πατάει καλά στο γήπεδο σημείωσε και την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι  με το ρολόι να δείχνει  μόλις στο 11’. Ο Σ.Σβάνας ήταν αυτός που επιχείρησε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του αντίπαλου τερματοφύλακα ,με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται ιδιαίτερα μπλοκάροντας σταθερά την μπάλα. Στο 13’ ο Σ.Σβάνας και πάλι πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του (5 παίκτες συγκεκριμένα κάνοντας κούρσα από την άμυνα) αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το επιθυμητό. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Περιστέρας να πατήσει την περιοχή μας κάνοντας ένα σουτ , με τον Γάτσιο να δυσκολεύεται αρχικά να μπλοκάρει και στην συνέχεια να υποπίπτει σε πέναλτι, παράβαση που αμφισβητήθηκε έντονα από πλευρά μας. Το λάθος όμως αυτό ευτυχώς δεν ήταν και μοιραίο για το σωματείο μας καθώς ο γκολκίπερ μας διάλεξε την σωστή γωνία  διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε να απειλεί αλλά και να απειλείται . Οι παίκτες μας επιχειρούσαν όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να πατήσουν στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργήσουν κινδύνους με τους Α.Σβάνα και Βισβίνη να έχουν αυτόν τον ρόλο αλλά και οι αντίπαλοι παρουσίαζαν αντίστοιχη εικόνα. Κάπως έτσι φθάσαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου .

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά. Αυτό επιβεβαιώνει απόλυτα και το γρήγορο γκολ που ευτύχησε να πετύχει στον 50’ ο Βισβίνη ,ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στα δύο τελευταία παιχνίδια βρίσκοντας δίχτυα για τρίτη φορά . Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έντονα από όλους  και οι εντολές προς τους παίκτες από τον προπονητή μας μετά την επίτευξή του ήταν να διαχειριστούν σωστά το προβάδισμα που απέκτησαν. Αυτό σήμανε περισσότερους αμυντικούς προσανατολισμούς  για την ομάδα με τους αντιπάλους να κερδίζουν σιγά σιγά αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Ο Απόλλων στόχευε μόνο με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο με την πίεση της Περιστέρας να αυξάνεται όσο κυλούσε ο χρόνος. Η τακτική αυτή όμως τελικά απέδωσε καρπούς με την αλάνθαστη αμυντική μας λειτουργία να μας ανταμείβει με ακόμα 3 βαθμούς και φυσικά μία νίκη με ένα δύσκολο αντίπαλο και σε μία δύσκολη έδρα. Τέλος καλό ,όλα καλά λοιπόν σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλων Λυγαριάς να φιγουράρει πλέον στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μια αξιόλογη συγκομιδή σε αυτά τα 14 παιχνίδια .

ΣΥΝΘΕΣΗ:  Γάτσιος Δημήτρης  , Τζερεμές Αντώνης  , Τσιώκος Άκης  , Σαργιώτης Βασίλης , Σβάνας Βαγγέλης ( 65’ Σαργιώτης Δημήτρης ), Σβάνας Αντώνης ,  Σβάνας  Σωτήρης , Τζαναβάς  Γιάννης  , Τζαναβάς  Γιώργος  , Βισβίνης  Κώστας , Τσιώκος Βησσάρης  ( 90+ Τζιορτζιώτης Νίκος )