Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μεγάρχη - Λυγαριά 2 - 1

Δεν τα κατάφερε σήμερα η ομάδα μας καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Μεγάρχη , παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο. Η έλλειψη τερματοφύλακα ήταν για το τεχνικό μας το σοβαρότερο πρόβλημα που κλήθηκε να λύσει και ίσως η αιτία που χάθηκαν βαθμοί σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Κατά τα άλλα ο Απόλλων αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για τους γηπεδούχους , αφού τους πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης διεκδικώντας ότι του αναλογούσε. Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Λυγαριά. Οι παίκτες μας μπήκαν «μουδιασμένοι» στο γήπεδο με αποτέλεσμα τίποτα να μην δουλεύει σωστά για το σωματείο μας. Οι αντίπαλοι όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός πιέζοντας τον Απόλλων ο οποίος από το κέντρο και μπροστά ήταν ανύπαρκτος. Τα λεπτά κυλούσαν με την άμυνά μας να κρατάει γερά και την ομάδα να προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι. Η πρώτη και μοναδική μας καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 13’ , σε μια φάση που μπορούσε κάλλιστα να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα μας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Τζαναβάς πέρασε την μπάλα έξυπνα στον προωθημένο Α.Σβάνα. Ο τελευταίος βρισκόταν σε οριακή θέση  οφσάιντ και πιστεύοντας ότι έχει υποπέσει σε παράβαση σταμάτησε την φάση. Κοιτάζοντας όμως τον linesman αντιλήφθηκε ότι δεν είχε σηκώσει το σημαιάκι του. Έπειτα συνέχισε αλλά στην προσπάθεια του να σκοράρει έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία. Από το σημείο εκείνο και μετά το παιχνίδι απέκτησε τρομερό ρυθμό . Η μπάλα παιζόταν συνεχώς πάνω-κάτω με την Μεγάρχη να έχει τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα μας προσηλώθηκε στα αμυντικά της καθήκοντα δίνοντας πολλούς χώρους στους αντιπάλους. Όπως όμως όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουν μόνο με άμυνα είναι αδύνατο να πάρεις αποτέλεσμα καθώς το μοιραίο καιροφυλακτεί και πράγματι αυτό συνέβη στο 38’. Οι παίκτες της Μεγάρχης αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το φουλ που κέρδισαν λίγο έξω από την περιοχή μας και με κεφαλιά άνοιξαν το σκορ. Έτσι έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα.

Στην επανάληψη η ομάδα μας παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στον  αγωνιστικό χώρο. Οι οδηγίες του τεχνικού μας έπιασαν τόπο . Η Λυγαριά άλλαζε πλέον την μπάλα σωστά, με τις βεβιασμένες κινήσεις που οδηγούσαν σε εύκολο πούλημα της μπάλας να αποτελούν παρελθόν . Το παιχνίδι μας χαρακτηρίζονταν πλέον από ομαδικότητα και υπομονή στην ανάπτυξή. Η γραμμή κρούσης μας άρχισε να δουλεύει σωστά δημιουργώντας κινδύνους μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Η ισοφάριση ήταν πλέον το πιθανότερο που μπορούσε να συμβεί και πράγματι δεν άργησε. Στο 54’ ο Δ. Σαργιώτης τρύπησε με εκπληκτική κάθετη πάσα την αντίπαλη άμυνα με τον Βισβίνη να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να μην δυσκολεύεται να φέρει το παιχνίδι στα ίσια νικώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ. Το γκολ ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα μας. Η πίεσή μας συνεχίστηκε οδηγώντας τους αντιπάλους μας σε πολλά λάθη με το σωματείο μας να κατέχει πλέον το πάνω χέρι .Το παιχνίδι άνοιγε όσο περνούσαν τα λεπτά και όδευε προς το τέλος του με τον Απόλλων να χάνει μοναδικές ευκαιρίες με Α.Σβάνα , Λιάκο και Βισβίνη να πάρει προβάδισμα. Η μπάλα τιμωρεί όμως και 85’ πληρώσαμε την αστοχία μας. Σε μια αντεπίθεση από τα αριστερά η μπάλα “κόλλησε ” στην άμυνα , δεν απομακρύνθηκε όπως έπρεπε και η σέντρα που επιχείρησε η ομάδα της Μεγάρχης βρήκε και πάλι τελικό αποδέκτη που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα μας . Στα εναπομείναντα λεπτά όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να καταφέρουμε να φύγουμε με τον βαθμό της ισοπαλίας και παραλίγο να το καταφέρουμε αν είχαμε λίγο περισσότερο τύχη στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Σ.Σβάνας στο τέλος. Το 2-1 έτσι παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Δουλόπουλου οδηγώντας μας  στην δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν χρειάζεται απογοήτευση καθώς πιστεύουμε ότι η δουλειά που γίνεται θα φέρει σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
     
ΣΥΝΘΕΣΗ: Σαργιώτης Σωτήρης , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Μηλιώτης Αχιλλέας , Τζαναβάς Γιάννης , Τζαναβάς Γιώργος , Τζερεμές Αντώνης ( 45’ Ρίζος Γιώργος ) , Σβάνας Αντώνης , Βισβίνης Κώστας , Σαργιώτης Δημήτρης , Λιάκος Χρήστος