Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Λυγαριά - Δενδροχώρι 2 - 0

Δεύτερη νίκη στην έδρα μας που συνοδεύτηκε από εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, έδωσε στην ομάδα μας ένα ακόμα τρίποντο ανεβάζοντάς την στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.Το σωματείο μας φιλοξένησε σήμερα την "σκληροτράχηλη" ομάδα του Δενδροχωρίου και την υποχρέωσε στην τέταρτη σερί ήττα της στην μέχρι τώρα πορεία της .Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας εμφανίστηκαν απόλυτα ευχαριστημένοι μετά το τέλος της αναμέτρησης από το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε σήμερα ο Απόλλων και ευχήθηκαν ανάλογες εμφανίσεις και στα υπόλοιπα παιχνίδια.
Αγωνιστικά τώρα  η Λυγαριά  μπήκε νωθρά στο  ξεκίνημα του παιχνιδιού δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να φθάσουν κοντά στην εστία του Γάτσιου και να απειλήσουν. Στο 6' μάλιστα σταθήκαμε τυχεροί καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε σουτ των αντιπάλων. Με το πέρασμα του χρόνου , οι παίκτες μας άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους , να καλύπτουν σωστά τους χώρους με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Η ομάδα έδειχνε να ξεπερνάει το πρώτο κακό δεκάλεπτο που είχε και άρχισε με παιχνίδι κατοχής να αποκτά τον έλεγχο της αναμέτρησης . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πατάει συχνά στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργεί κινδύνους . Η πρώτη καλή φάση για τον Απόλλων καταγράφηκε στο 12' όταν ο Βισβίνης εκτέλεσε το κόρνερ με την μπάλα να περνάει από όλους και να φθάνει στον Βησ.Τσιώκο.Αυτός έστρωσε έξυπνα στον Γιαν.Τζαναβά ο οποίος σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει όμως άουτ.Παρόμοια φάση και στο 20' με τον Λιάκο αυτή την φορά να αστοχεί ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο δραστήριος Βισβίνης είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε.. Τα λεπτά κυλούσαν με τους αντιπάλους να έχουν αφοσιωθεί στην αμυντική τους λειτουργία και να προσπαθούν με μακρινά σουτ να μας απειλήσουν. Ο έμπειρος τερματοφύλακάς μας δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα καθώς Τζερεμές και Γ.Σαργιώτης εμπνέανε σιγουριά στα μετόπισθεν.Το  0-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ να αδικεί την εμφάνισή μας.


Στην επανάληψη η Λυγαριά ξεκίνησε όπως έκλεισε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος , δείχνοντας αυτή την φορά πιο αποφασισμένη και έτοιμη να ρίξει το βάρος της στην επίθεση αφού δεν απειλούνταν .Η πίεση προς τους αντιπάλους ξεκίνησε από νωρίς αναγκάζοντάς τους σε λάθη..Τα λάθη αυτά η ομάδα τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 53' με τους Αντ. Σβάνα και Βησ. Τσιώκο να συνεργάζονται άψογα, με τον τελευταίο να διαχειρίζεται σωστά την κάθετη πάσα που έλαβε και να την μετατρέπει σε γκολ "εκτελώντας" τον αντίπαλο γκολκίπερ.Το γκολ αυτό έφερε την ηρεμία σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο .Οι οδηγίες  ήταν να συνεχίσουν όλοι στον ίδιο ρυθμό καθώς το 1-0 αποτελεί εύθραυστο αποτέλεσμα.Το δεύτερο τέρμα ήταν πλέον ο στόχος και όχι η ομάδα να αναπαυτεί στο προβάδισμα που είχε στα χέρια της. Πράγματι οι παίκτες ανέβασαν ρυθμό.H ομάδα του Δενδροχωρίου δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει και να απαντήσει στο τέρμα που δέχτηκε συνεχίζοντας την αμυντική της τακτική προσπαθώντας με αντεπιθέσεις να βρεθεί απέναντι από την εστία μας.Στο 65' ο Λιάκος έσβησε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων να φύγουν έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδό μας . Ο νεαρός επιθετικός μας με μια περίτεχνη ενέργεια ξεπέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του και με φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Το δεύτερο αυτό γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παρευρισκόμενους καθώς 'άπαντες γνώριζαν ότι η νίκη είχε πλέον κλειδώσει.Τίποτα πια δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει από πλευράς αντιπάλων . Αντίθετα οι παίκτες μας κυνηγούσαν και ένα τρίτο και παραλίγο να το πετύχουν στο 75' αλλά ο κεραυνός του Βισβίνη σταμάτησε στο δοκάρι..Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κουτσάγια με την Λυγαριά να φθάνει στους 11 βαθμούς.Ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική η δύσκολη έξοδός μας στην Μεγάρχη...


ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Τσιώκος Άκης ( 80' Ανδρέου Στέλιος ) , Σαργιώτης Γιώργος , Τζερεμές Αντώνης , Τζαναβάς Γιώργος ( 45' Σβάνας Σωτήρης ) , Τζαναβάς Γιάννης , Μηλιώτης Αχιλλέας , Βισβίνης Κώστας , Σβάνας Αντώνης , Λιάκος Χρήστος , Τσιώκος Βησσάρης  ( 72' Σαργιώτης Βασίλης )