Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Λυγαριά - Πυργετός 2 - 3

Την ήττα γνώρισε σήμερα η ομάδα μας από τον Πυργετό , ο οποίος κατάφερε να κλέψει την νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα κι ενώ όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο.Οι παίκτες μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας όμως πολλά παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα κ. Τζοφώλη.Ο τελευταίος έχασε νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς άφησε ατιμώρητα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα , με αποτέλεσμα τα νεύρα να κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο με κίνδυνο να δημιουργηθεί σύρραξη.Ας αφήσουμε όμως τώρα τα διαιτητικά λάθη και ας επικεντρωθούμε στα του παιχνιδιού.
Οι συνθήκες ήταν ιδανικές σήμερα για παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα και πλήθος κόσμου προσήλθε στο γήπεδο της Λυγαριάς για να δει αυτό το τοπικό ντέρμπι.Φίλοι των δύο ομάδων εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα ήταν έτοιμοι να εμψυχώσουν τους παίκτες για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα μας.Από την αρχή , προσπάθησε να αποκτήσει των έλεγχο του κέντρου και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού καταφέρνοντάς το ανά διαστήματα.Η αμυντική γραμμή μας έδειχνε να κρατάει γερά ενώ η γραμμή κρούσης μας έβαζε αρκετά συχνά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η αγωνιστική εικόνα των αντιπάλων ήταν παρόμοια χωρίς καμιά ομάδα να καταφέρει να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Όλα αυτά όμως μέχρι το 34' όπου η στιγμιαία αμυντική μας δυσλειτουργία έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενος , εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το λάθος μας . Μετά το γκολ περιμέναμε να δούμε έναν Απόλλων που θα προσπαθεί να ισοφαρίσει όμως φαίνεται ότι μας κρατούσε για το δεύτερο μισό τις εκπλήξεις. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο με τον Γάτσιο να δηλώνει παρόν όποτε χρειάστηκε.
Κανένας όμως δεν περίμενε όσα διαδραματίστηκαν στην επανάληψη.Ο Απόλλων μπήκε αφινιασμένος στο γήπεδο πιστεύοντας πως μπορεί να πετύχει μια ανατροπή.Η ομάδα κυκλοφορούσε την μπάλα σωστά χωρίς περιττές ενέργειες καταφέρνοντας έτσι, να αποκλείσει τους αντιπάλους στο μισό του γηπέδου αφαιρώντας τους το δικαίωμα να δημιουργήσουν παιχνίδι.Κάθε φάση μπροστά από την αντίπαλη περιοχή μύριζε γκολ και αυτό δεν άργησε να επιτευχθεί. Το νέο απόκτημα της ομάδας μας ,Πέτρος Βελέντζας, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του στο 67', έβγαλε την μπάλα στον Δημήτρη Σαργιώτη .Ο τελευταίος προσπάθησε με τακουνάκι να την στείλει στα δίχτυα ,όμως αυτή κόντραρε και στρώθηκε υπέροχα στον Αντωνίου, που βρέθηκε εκεί την κατάλληλη στιγμή και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το τέρμα αυτό έβαλε φτερά στα πόδια των παικτών μας οι οποίοι χωρίς να αλλάξουν ρυθμό κυνηγούσαν πλέον ένα δεύτερο γκολ . Στο 71' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας ενώ δύο λεπτά πριν ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Πυργετού για οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη του βοηθού του.Στα τελευταία είκοσι λεπτά όλοι είχαν αντιληφθεί ότι θα παιζόταν ωραίο ποδόσφαιρο αφού το 1-1 δεν ικανοποιούσε καμιά ομάδα.
Η ανωτερότητα της Λυγαριάς ήταν εμφανής έχοντας τον πρώτο λόγο για το προβάδισμα και πράγματι δικαίωσε όλους όσους το πίστευαν.
Ότι δεν επιτεύχθηκε στο 71' για την Λυγαριά το κατάφερε ο Δ. Σαργιώτης στο 78' σε μια γρήγορη αντεπίθεση που έβγαλε ο Απόλλων , με τον Βελέντζα να είναι πάλι αυτός που έβγαλε την ασιστ , πετυχαίνοντας την ανατροπή . Το προβάδισμα επέφερε χαλαρότητα στους παίκτες μας πιστεύοντας πως όλα είχαν κριθεί.Ο χρόνος όμως μέχρι την λήξη του παιχνιδιού ήταν αρκετός και τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του Πυργετού δεν είχαν τελειώσει.Στο 88' σε μια περίεργη φάση και ύστερα από διακοπή αρκετών λεπτών εξαιτίας μιας λογομαχίας που προκάλεσε αρκετό εκνευρισμό , με τους ψυχραιμότερους να σπεύδουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα , οι αντίπαλοι εκτέλεσαν το φάουλ που κέρδισαν , ο Γάτσιος  έδιωξε προς στιγμήν , όμως στο επόμενο σουτ δεν κατάφερε να ενεργήσει παρόμοια βλέποντας απλά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.Η μοιρασιά φαινόταν δίκαια όμως ο Πυργετός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90+ πέτυχε και τρίτο τέρμα σκορπώντας απογοήτευση στον πάγκο της ομάδας μας . Κάπως έτσι φθάσαμε στο τέλος της αναμέτρησης με τον κ. Τζοφώλη να μην αργεί να σφυρίξει.

ΣΥΝΘΕΣΗ:  Γάτσιος Δημήτρης , Τζαναβάς Γιώργος , Τζαναβάς Γιάννης , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Αντωνίου Σάκης , Σβάνας Αντώνης , Μηλιώτης Αχιλλέας ( 57' Σαργιώτης Βασίλης ( 76' Τζιορτζιώτης Νίκος ) ) , Βισβίνης Κώστας , Λιάκος Χρήστος ( 45' Σαργιώτης Δημήτρης ) , Βελέντζας Πέτρος