Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Λυγαριά - Πύργος 0 - 0 ( 1 - 2 Παράταση ) Αποκλεισμός

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι που πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις καθ' όλη την διάρκεια του, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Λυγαριάς.Η ομάδα μας αντιμετώπιζε την ομάδα του Πύργου για την δεύτερη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΤ , παρουσία αρκετών φιλάθλων .Η ήττα για την Λυγαριά και ο τρόπος που ήρθε αφήνει πάντως σε όλους ανάμεικτα συναισθήματα μιας και όλα κρίθηκαν στην παράταση.
Ας μιλήσουμε όμως ειδικότερα. 
Όλα έμοιαζαν ιδανικά σήμερα για τον Απόλλων. Ο Γάτσιος, βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, δήλωσε παρόν σ' αυτό το δύσκολο παιχνίδι και ο Γιώργος Τζαναβάς ήρθε να πάρει την θέση του Ν.Τζιορτζιώτη στο βασικό σχήμα.Κατά τα άλλα , η βασική εντεκάδα δεν διέφερε σε τίποτα από αυτή που παρέταξε ο Δημήτρης Σαργιώτης στο παιχνίδι με την Ένωση Δ/Μ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν χαρακτήρα αναγνωριστικό προσέχοντας αμφότεροι την αμυντική λειτουργία τους. Οι παίκτες μας κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ,οι αμυντικοί μας απομάκρυναν κάθε πιθανό κίνδυνο που παρουσιαζόταν για την εστία του Γάτσιου και η γραμμή κρούσης μας ήταν έτοιμη να εκμεταλλευθεί κάθε πάσα αλλά και λάθος της αντίπαλης άμυνας. Το ίδιο πρόσωπο όμως παρουσίαζε και ο Πύργος ισορροπώντας απόλυτα το παιχνίδι.Τα λεπτά κυλούσαν με το μηδέν να παραμένει και τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες καθώς όλο το παιχνίδι παιζόταν στο κέντρο.Έτσι πέρασε όλο το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη ,
ο Απόλλων έδειχνε περισσότερο αποφασισμένος από τους αντιπάλους .Όλοι ήθελαν να αποδείξουν ότι αυτή η ομάδα αξίζει μια θέση στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου και το κατάφερε εν μέρει κερδίζοντας τελικά τις εντυπώσεις.Η πίεση προς τους αντιπάλους από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αφόρητη.Οι παίκτες του Πύργου φαινόταν αρκετά σαστισμένοι από την απροσδόκητη αυτή εικόνα .Στο 53' η Λυγαριά "έφτασε στη πηγή αλλά δεν κατόρθωσε να πιει νερό" καθώς η μπάλα από το φαουλ που κέρδισε το σωματείο μας και εκτέλεσε εξαιρετικά ο Α.Σβάνας έφτασε στον Γ.Σαργιώτη ο οποίος κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα , φύλακα άγγελο θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε , αναγκάζοντάς τον σε μία θεαματική απόκρουση.Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Α.Σβάνα να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση στοχεύοντας όμως λάθος , στέλνοντας την μπάλα μακριά από την αντίπαλη εστία.Στο 73΄ ήταν η σειρά του Αντωνίου να βρεθεί απέναντι από την αντίπαλη εστία ,αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ.Τα σημάδια της κούρασης άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο 80.Η ζέστη δυσχέραινε της προσπάθειές μας αλλά ήταν πλέον η σειρά του Γάτσιου να δείξει την κλάση του.Τα λάθη στα εναπομείναντα αυτά λεπτά ήταν πάρα πολλά για την άμυνα μας όμως ο έμπειρος γκολκίπερ του Απόλλων ήταν διατεθειμένος να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση όπως και έγινε.

Με τον δείκτη της κούραση στο κόκκινο , αλλά την θέληση να παίζει καθοριστικό ρόλο η ομάδα μας μπήκε στο γήπεδο.Το χρονόμετρο έδειχνε στο 97' όταν σε μια ανύποπτη στιγμή ο Μηλιώτης έδειχνε να ελέγχει την μπάλα καλύπτοντας την ώστε να βγει άουτ. Λίγο η κούραση όμως και η έλλειψη καθαρού μυαλού , η ντρίπλα που επιχείρησε δεν του βγήκε με αποτέλεσμα ο προσωπικός του αντίπαλος να του κλέψει την μπάλα περνώντας την σωστά στον συμπαίκτη του ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα .Το φθηνό αυτό γκολ δεν έριξε το ηθικό της ομάδας όπως όλοι περίμεναν.Οι αλλαγές που έγινα στο δεύτερο τέταρτο της παράτασης έδωσαν φτερά στον Απόλλων. Η επιθετική αφλογιστία μας όμως παρέμεινε μέχρι το 120'.Μια εκπληκτική κάθετη πάσα του Μηλιώτη (πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος του γκολ ) έκοψε στην μέση την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας τον Βελέντζα τετ-α-τετ με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται να σκοράρει αναγκάζοντας παίκτες και φιλάθλους της ομάδας να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. Άπαντες προσδοκούσαν πλέον την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όμως στο 5' λεπτό των καθυστερήσεων , ναι καλά διαβάσατε μιας και ο κύριος Κουτσάγιας βάλθηκε να μας τρελάνει , ο Πύργος πήρε εκ νέου προβάδισμα παγώνοντας το γήπεδο.Δύο λεπτά αργότερα σήμανε το τέλος του εκπληκτικού αυτού αγώνα με τους παίκτες μας να παραμένουν απογοητευμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για λίγα λεπτά , προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί.

ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

ΣΥΝΘΕΣΗ:  Γάτσιος Δημήτρης , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Τζερεμές Αντώνης , τζαναβάς Γιώργος ( 97' Τσιώκος Βησσάρης ) , Μηλιώτης Αχιλλέας , Σβάνας Αντώνης , Λιάκος Χρήστος , Αντωνίου Σάκης ( 106' Σαργιώτης Δημήτρης ) , Βισβίνης Κώστας , Βελέντζας Πέτρος