Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ένωση Δ/Μ - Λυγαριά 2 - 3 ( Κύπελλο )

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι με πολλά γκολ και αρκετό θέαμα διεξήχθη σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Μουριάς . Η τοπική ομάδα, φιλοξένησε την ομάδα μας σε ένα παιχνίδι για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΤ. Ο Απόλλων για άλλη μία χρόνια , ξεκίνησε με το δεξί της επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του , μας έχει συνηθίσει εξάλλου τα τελευταία χρόνια σε νικηφόρες πρεμιέρες , σκορπίζοντας στους διοικούντες και στους παρευρισκόμενους πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία για την συνέχεια. Το συγκρότημα του Δημήτρη Σαργιώτη έδειξε ότι αποτελείται από "γερό μέταλλο" και είναι έτοιμο να παλέψει για θετικά αποτελέσματα σε κάθε αγώνα. Ο βασικός κορμός της ομάδας για το πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι περίπου αυτός που έχουμε συνηθίσει, με τις προσθήκες των Βελέντζα και Βισβίνη στη βασική εντεκάδα να κάνουν την γραμμή κρούσης της Λυγαριάς πολύ δυνατή και τον Τζερεμέ να θωρακίζει ακόμα περισσότερο την αμυντική μας γραμμή..

Ας περάσουμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την Λυγαριά.Οι παίκτες μας έδειχναν να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή , κυκλοφορώντας την μπάλα σωστά ,χωρίς περιττές ενέργειες κερδίζοντας από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Τα λεπτά κυλούσαν με την ομάδα της Ένωσης να αδυνατεί να δημιουργήσει παιχνίδι και συνάμα ευκαιρίες μπροστά από την εστία του πρωτάρη Γιάννη Σαργιώτη,που εμπιστεύτηκε για την προάσπιση της εστία μας ο coach Σαργιώτης , αφού το "πρέσιγκ" των παικτών μας οδηγούσε τους αντιπάλους σε αρκετά λάθη. Αντίθετα , ο  κίνδυνος μπροστά από την αντίπαλη εστία ήταν συνεχής χωρίς ωστόσο μέχρι το 30' να σημειωθεί κάποιο τέρμα με τους Βισβίνη ,Αντωνίου, Λιάκο και Σ.ΣΒάνα να αστοχούν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Η ζέστη αφόρητη από την αρχή της αναμέτρησης έπαιζε κι αυτή το ρόλο της ,δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των  δύο ομάδων. Το 0-0 έμοιαζε άδικο στην όλη εικόνα της ομάδα μας και η "τάξη" δεν άργησε να αποκατασταθεί. Στο 35' ο Απόλλων κερδίζει κόρνερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο αριστεροπόδαρος Βισβίνης στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Βελέντζα με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται με δυνατή κεφαλιά να γράψει το 0-1 για την ομάδα μας και να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Η χαρά μας δεν κράτησε όμως παρά μόνο τρία λεπτά . Στο 38' η ομάδα της Μουριάς κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην πρώτη κυριολεκτικά φάση για κάτι καλό που δημιούργησε.Στα εναπομείναντα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο με τον Μάμαλη να μην αργεί να σφυρίξει την λήξη του ημιχρόνου. 

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε και ιδιαίτερες διαφορές από το πρώτο.
Ο Απόλλων ξεκίνησε και πάλι ορεξάτος να παίξει μπάλα μιας και ήθελε όσο τίποτα άλλο την νίκη.Στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο Α.Μηλιώτης πήρε το όπλο του. Σε μια περίεργη να επισημάνουμε φάση η μπάλα έφτασε στα πόδια του και με δυνατό συρτό σουτ την έστειλε στην γωνία της εστίας αναγκάζοντας τον γκολκίπερ να την μαζέψει για δεύτερη φορά από τα δίχτυα του. Το 1-2 δεν καθησύχαζε κανένα σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που οι αντίπαλοι είχαν ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή τους αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα μας σε θεαματικές αποκρούσεις και τον Αντωνίου να γλιτώνει την ισοφάριση διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή.Η πίεση για την ισοφάριση ήταν εμφανής όμως ο Α.Σβάνας είχε άλλα σχέδια.Το χρονόμετρο έγραφε 76 λεπτά παιχνιδιού. Ο Λιάκος κερδίζει ένα φάουλ πολύ κοντά στην περιοχή . Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Α.Σβάνας στέλνοντας την μπάλα με φανταστικό απευθείας σουτ στα δίχτυα.Το τρίτο αυτό γκολ βάζει την Λυγαριά με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση του κυπέλλου με τους παίκτες να γίνονται όλοι ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας ξέφρενα.Από εκεί και πέρα όλοι προσηλώθηκαν στην αμυντική λειτουργία της ομάδας που δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.Στα λίγα λεπτά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης το μόνο που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει σε 2-3 εκμεταλευόμενη την ολιγορία της άμυνας μας στο 90'.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους έδωσαν το παρόν σήμερα στο γήπεδο αγωνιζόμενοι με την φανέλα του Απόλλων και δεν αναφέραμε παραπάνω. Όλοι βοήθησαν με την απόδοση τους να φτάσει η ομάδα σε αυτή την επικράτηση.Καλή συνέχεια ευχόμαστε .


ΣΥΝΘΕΣΗ: Σαργιώτης Γιάννης , Τζερεμές Αντώνης , Σαργιώτης Γιώργος , Σβάνας Σωτήρης , Μηλιώτης Αχιλλέας , Σβάνας Αντώνης , Αντωνίου Σάκης , Τζιορτζιώτης Νίκος ( 83' Σαργιώτης Βασίλης ), Λιάκος Χρήστος , Βισβίνης Κώστας ( 89' Τσιώκος Παναγιώτης ) , Βελέντζας Πέτρος ( 67' Σαργιώτης Κων/νος )