Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Διπλό ο Απόλλων στην Πηγή με μάγκικη εμφάνιση και....9 παίκτες

 Σε μια μεγάλη και μάγκικη νίκη έφτασε σήμερα ο Απόλλων στο τοπικό ντέρμπι με την Πηγή με σκορ 0-1. Το γκολ σημείωσε ο Αντώνης Σβάνας. Διαιτητικά αίσχη είδαμε στον γήπεδο με 2 άδικες αποβολές για την ομάδα μας και περίπου 10 κίτρινες.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Όλα ήταν ιδανικά για να παιχτεί ποδόσφαιρο σήμερα σε μια ηλιόλουστη μέρα με τον Απόλλων να φιλοξενείται από την Πηγή. Με την έναρξη του ημιχρόνου, η Πηγή είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να δημιουργήσει κάποιες φάσεις αλλά οι αμυντικοί μας ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Μετά το πρώτο τέταρτο ο Απόλλων ισορρόπησε το ματς και στο 20' ο Σβάνας Αντώνης καταφέρνει ύστερα από λάθος τον αμυντικών να κλέψει την μπάλα, να περάσει τον τερματοφύλακα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 0-1.
 Στην συνέχεια του ημιχρόνου η ομάδα μας προσπαθούσε να διπλασιάσει τα τέρματα με τον Σβάνα Αντώνη να αστοχεί σε ένα σουτ από μια δύσκολη θέση στο 33'. Δεν υπήρχε κάποια άλλη αξιόλογη φάση απ την πλευρά μας σ αυτό το ημίχρονο,  με τον διαιτητή όμως να μην δυσκολεύεται να καταλογίζει κάρτες ΜΟΝΟ κατά των παικτών μας σε όποιο φάουλ η διαμαρτυρία προέκυπτε. Έτσι περάσαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας ήδη κίτρινες κάρτες τα σέντερ μπακ μας.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου τα πράγματα ήταν σίγουρο ότι θα  δυσκόλευαν αφού όλοι περίμεναν ότι η Πηγή θα πίεζε για να πάρει κάτι θετικό απ’ αυτό το ματς. Παρ’ όλα αυτά στο 47'
ο Σβάνας Αντώνης δίνει μια πάσα στον Τσιμούρτο στο πέναλτι ο οποίος αστοχεί από πλεονεκτική θέση, μη καταφέρνοντας να κλειδώσει την νίκη. Στην συνέχεια η Πηγή έκανε κάποιες ευκαιρίες αλλά ο τερματοφύλακας μας Κώστας Βαγενάς βρισκόταν σε καταπληκτική μέρα απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο απ την εστία. Μέχρι εκείνο το σημείο κυλούσαν όλα ομαλά αλλά ο διαιτητής Δουλόπουλος δεν δυσκολευόταν καθόλου να βγάζει κάρτες στους παίκτες του Απόλλων με το παραμικρό φάουλ, ανάβοντας έτσι τα αίματα εντός και εκτός γηπέδου. Η αποκορύφωση ήρθε στο 66' με τον Σωτήρη Σβάνα να αντικρίζει λάθος την 2η κίτρινη κάρτα ,ύστερα από σύγκρουση δύο αντίπαλων παικτών μεταξύ τους με συνέπεια την αποβολή του. Ο Απόλλων δεχόταν πίεση σε αυτό το διάστημα με τους παίκτες μας όμως να αντιδρούν παθιασμένα και να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή μας. Λίγα λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση ο Τζαναβάς Γιάννης ύστερα από βαθιά μπαλιά αρχίζει μια κούρσα πίσω από το κέντρο ενώ καλυπτόταν παράλληλα από αμυντικό, όμως λανθασμένα και πάλι διακόπτεται η προσπάθεια του από τον επόπτη για οφσάιντ. Αυτές οι λάθος αποφάσεις έκαναν τους παίκτες μας να χάνουν την συγκέντρωση τους και να μαζεύονται στην περιοχή αφού είχαν και το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο αγώνας κυλούσε προς το τέλος όμως ο διαιτητής επιφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις. Στο 87' αποβάλει και τον σκόρερ της ομάδας μας με 2η κίτρινη αφήνοντας έτσι τον Απόλλων με 9 παίκτες και προκαλώντας την οργή του κόσμου. Προς το τέλος του αγώνα ο τερματοφύλακας μας αρνούνταν κάθε ευκαιρία των γηπεδούχων και στο 91' χάνεται μια ακόμη σημαντική ευκαιρία με τον Άρη Παπαδόπουλο να βλέπει το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής δεν άργησε να σφυρίξει την λήξη του αγώνα με τον Απόλλων να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και κατάφεραν με αυτές τις συνθήκες να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Κατ αρχήν δεν θα θέλαμε να κάνουμε τέτοια αναφορά στον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά δυστυχώς αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα και όχι οι παίκτες. Πολλές κάρτες με το παραμικρό στην ομάδα μας που οι πιο πολλές ήταν υπερβολικές. Σφυρίζεις ένα ‘τοπικό ντέρμπι’ που εξελίσσεται ομαλά δεν χρειάζεται να ανάβεις εσύ τα αίματα, να διακόπτεις την ροή του αγώνα και να προκαλείς τους πάντες με τις αποφάσεις σου.. Επόμενος αντίπαλος για τον Απόλλων ο Βυτουμάς τον οποίο θα υποδεχτούμε με τις απουσίες τον βασικών παιχτών μας, Σβάνα Σωτήρη και Σβάνα Αντώνη.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βαγενάς Κώστας , Τζαναβάς Γιάννης , Τζαναβάς Γιώργος , Σβάνας Αντώνης , Σβάνας Σωτήρης , Ρίζος Γιώργος , Κολώνας Ηλίας , Τσιμούρτος Δημήτρης , Σαργιώτης Ντίνος (80' Σαργιώτης Βησ. Γιώργος), Τσιώκος Βησσάρης (72' Ρόδε Χάιρο), Μαλάμης Θοδωρής (46' Παπαδόπουλος Αρης)

Του Σώτου Τζιορτζιώτη