Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη για την Λυγαριά, 2-1 τον Βυτουμα


Την ανοδική του πορεία συνέχισε και σήμερα ο Απόλλων Λυγαριάς  ο οποίος κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τρίποντο ξεπερνώντας επιτυχώς το εμπόδιο του Βυτουμα με 2-1.
Η ομάδα του Δημήτρη Σαργιώτη  κατάφερε να σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων και παρά τις πολλές απουσίες έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χάνοντας μάλιστα τεράστιες ευκαιρίες στο τέλος να πετύχει τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα.
Στα της αναμέτρησης τώρα..

Οι παίκτες μας μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την αντίπαλη ομάδα.Μόλις στο 3' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ .Τελικά όμως δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Γιώργο Τζαναβά. Ο δραστήριος ακραίος αμυντικός της Λυγαριάς βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η πίεση από πλευράς μας συνεχίστηκε με τους παίκτες μας να έχουν την κατοχή και να φθάνουν αρκετά συχνά κοντά στην αντίπαλη εστία.
Στο 21' άλλη μια καλή ατομική ενέργεια του σκορερ μας οδήγησε τον αντίπαλο αμυντικό να υποπέσει σε φάουλ εντός της μεγάλης περιοχής με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει την άσπρη βούλα.Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιάννης Τζαναβάς , ο οποίος σημαδεύοντας σωστά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα μας με την υπόθεση "νίκη" να κλειδώνει σε μεγάλο βαθμό.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στην εστία μας με την αμυντική μας γραμμή να παρουσιάζει καλή λειτουργία παρόλο που οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν βρεθεί στο ίδιο σχήμα σε ελάχιστα παιχνίδια.
Τα λεπτά κυλούσουν με το παιχνίδι να μην έχει πολλές σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και όλα έδειχναν ότι το 2-0 θα παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 31' όμως μια ανατροπή εντός της περιοχή μας έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Βυτουμά να μειώσει από το σημείο του πέναλτι. Ο παίκτης του Βυτουμά με ψυχραιμία σημάδεψε σωστά από τα 11 μέτρα βάζοντας τους φιλεξενούμενους και πάλι στον παιχνίδι. Στα εναπομείναντα λεπτά  ο ρυθμός έπεσε αρκετά και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε να απειλεί αλλά και να απειλείται.Ετσι φθάσαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να παραμένει  2-1.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά επιδιώκοντας να φέρουν από νωρίς το παιχνίδι στα ίσα. Η ομαδικότητα των παικτών μας όμως και οι αλληλοκαλύψεις τους απομάκρυναν κάθε πιθανό κίνδυνο. Στο 56' καθώς και στο 61' είχαν δύο φάσεις στην περιοχή μας. Στην πρώτη ο Τσιώκος δήλωσε παρόν μπλοκάροντας την μπάλα και στην δεύτερη Ρίζος και Βαγενάς απομάκρυναν τον κίνδυνο. Ο Απόλλων στόχευε μόνο με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.
Στο 87' ο Μαλάμης έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκορερ. Ο Ρόδε Χάιρο βρήκε σωστά με ωραία πάσα τον αμαρκάριστο επιθετικό μας ο οποίος παρόλο που κοντρόλαρε άψογα την μπάλα την είδε να περνάει ξυστά από την βάση του δοκαριού στο σουτ που επιχείρησε.
Στα τελευταία 3 λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα του Βυτουμα πίεσε ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ετσι το 2-1 παρέμεινε με τον Απόλλων Λυγαριάς να φιγουράρει πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας βέβαια συγκάτοικο την ομάδα της Μουριάς. Η βαθμολογική του συγκομιδή σε αυτά τα 15 παιχνίδια είναι ιδιαίτερα αξιόλογη καθώς έχει καταφέρει να μαζέψει 30 βαθμούς. Επόμενος σταθμός την άλλη Κυριακή στην Φιλύρα για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όλα τα παιδιά του αγωνίστηκαν σήμερα καθώς με το πάθος που έδειξαν εντός αγωνιστικού χώρου χάρισαν στην Λυγαριά άλλη μία νίκη. Βέβαια άξιοι αναφοράς και ίσως και MVP της σημερινής αναμέτρησης είναι κατά την γνώμη μου οι αδερφοί Τζαναβά.
Το συμπέρασμά μου αυτό απορρέει από την την συμμετοχή τους στις φάσεις των γκολ αλλά και την προσφορά τους σήμερα μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης καθώς μάρκαραν ακούραστοι και δημιουργούσαν πονοκεφάλους στους αντιπάλους τους όποτε επιχειρούσαν να προωθηθούν.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας , Μηλιώτης Αχιλλέας , Κολώνας Ηλίας , Τζαναβάς Γιώργος , Ρόδε Χάιρο , Σαργιώτης Βησ. Γιώργος , Ρίζος Γιώργος , Βαγενάς Δημήτρης , Τσιώκος Βησσάρης (65' Τσιρογιάννης Θωμάς) , Μαλάμης Θοδωρής , Τζαναβάς Γιάννης.

Του Κωστή Τζιορτζιώτη