Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Λευκή" ισοπαλία στην Πιαλεία

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι Πιαλεία-Λυγαριά για την 12η αγωνιστική τις Α1 ερασιτεχνικής. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν γκολ , αλλά τελικώς δεν τα κατάφεραν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ,η ομάδα μας παρατάχθηκε κυρίως αμυντικά με βασικό στόχο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Κάτω από τα δοκάρια είχαμε την επιστροφή του Γάτσιου Δ. που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση , δεξιά στην άμυνα ο Τσιώκος Α. , κεντρικό δίδυμο Σαργιώτης .Β- Τζαναβάς Γ. και αριστερά ο Σαργιώτης Γ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σβάνας Α.-Σβάνας Σ. πιο μπροστά ο Αντρέου Σ. , αριστερά ο Ερβις , δεξιά ο Τσιώκος Π. και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζαναβάς Ι. .


Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Απόλλων να έχει μια ελαφρά υπεροχή και να είναι λίγο δραστήριος. Στο 15 λεπτό ο Τζαναβάς μετά από συνεργασία με τον Ερβις βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή , έκανε το σουτ ,είδε όμως τον τερματοφύλακα της Πιαλείας να κάνει μια ωραία επέμβαση και να διώχνει την μπάλα κόρνερ. Μετά από τρία λεπτά ήταν η σειρά του Αντρέου να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες μειώθηκαν. Το παιχνίδι πήρε μια άγρια μορφή με σκληρά μαρκαρίσματα και από της δύο πλευρές, με την αντίπαλη ομάδα να φαίνεται απειλητική μόνο από δύο στημένες φάσεις στο 20ο και 34 λεπτό . Ο Απόλλων λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία πάλι με τον Τζαναβά, ο οποίος ευνοήθηκε από το βρεγμένο γήπεδο , βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα , αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ ,πετώντας την ευκαιρία να βάλει την ομάδα μας σε θέση οδηγού.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων μπήκε με σκοπό να διαφυλάξει αυτό το 0-0 αλλά η κούραση και ο άσχημος αγωνιστικός χώρος έκαναν τους παίχτες μας να χάσουν πολλές μονομαχίες την ίδια ώρα που η αντίπαλη ομάδα μπήκε πιο δυνατά. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα ήταν ίδια , πολλά λάθη στο κέντρο και σκληρά μαρκαρίσματα και από της δύο ομάδες. Η ομάδα μας δεν φαινόταν απειλητική και προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να βγει μπροστά ,χωρίς αποτέλεσμα. Από το 70 και μετά η ομάδα της Πιαλείας άρχισε να γίνετε πιο απειλητική , κυρίως με στημένες φάσεις αλλά και με ατομικές ενέργειες, όμως βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Γάτσιο , που σταμάτησε κάθε προσπάθεια. Κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι , με το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο και για τις δύο ομάδες.
Του Γιάννη Τζαναβά