Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γόμφοι - Λυγαριά 2 - 3

Νικηφόρο πέρασμα από τους Γόμφους πραγματοποίηση χθες ο Απόλλων Λυγαριάς ,επικρατώντας των γηπεδούχων με 2-3 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο παιχνίδι Περιστέρα - Αμπελάκια αύξησε την διαφορά από την ζώνη των play out στους 4 βαθμούς.
Οι πιθανότητες λοιπόν να αποφύγει το σωματείο μας την ψυχοφθόρο αυτή διαδικασία όπως μπορείτε να αντιληφθείτε μειώθηκαν καθώς απομένουν πλέον για την λήξη του φετινού πρωταθλήματος μόλις δύο αγωνιστικές και μάλιστα εντός έδρας.
Ας μιλήσουμε όμως τώρα για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο των Γόμφων.
Η ομάδα μας ,σας το είχαμε αναφέρει και πάλι, στα δύσκολα εμφανίζεται με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.Το πάθος όλων των παικτών είναι περίσσιο όπως και στο χθεσινό παιχνίδι και δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Το μόνο αποτέλεσμα που κυνηγούσε χθες η Λυγαριά ήταν η νίκη.
Γι' αυτό το λόγο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ.Η πίεση στους αντιπάλους έφερε αποτελέσματα μόλις στο 5' με τον Αντώνη Σβάνα να δημιουργεί σκορ στο παιχνίδι και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα μας , πετυχαίνοντας το 8ο προσωπικό τους γκολ την φετινή σεζόν που το αφιέρωσε στον τραυματία Κώστα Βισβίνη και έπειτα χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.Το ξεκίνημα ήταν ονειρικό , όμως καθώς τα λεπτά κυλούσαν η απόδοση της ομάδας μας έπεφτε.Προσπαθούσε να βγει μπροστά άναρχα με βαθιές μπαλιές, κάτι που ήταν εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς.
Στο 20' οι αντίπαλοι με ένα γκολ από το κέντρο του γηπέδου και σε συνδυασμό με την λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ μας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.Το γκολ αυτό δεν πτόησε το ηθικό της ομάδας .Δέκα λεπτά αργότερα όμως η ανατροπή ήταν ήδη γεγονός καθώς στο 31' η ομάδα των Γόμφων σημείωνε και δεύτερο τέρμα παίρνοντας αυτή κεφάλι στο σκορ.Στα εναπομείναντα λεπτά η Λυγαριά προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό μπροστά από την εστία του Τσιώκου χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των Γόμφων.Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 2-1.
Στην επανάληψη , ο coach Σαργιώτης μίλησε στους παίκτες και όλοι αποφάσισαν να αλλάξουν τα μέχρι τότε δεδομένα του παιχνιδιού. Κάνοντας κάποιες διορθωτικές κινήσεις,η Λυγαριά μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι.Αυτή την φορά όμως η διάρκεια της καλής αυτής απόδοσής της ήταν αυτό που ξεχώρισε. Οι φάσεις μας μπροστά από την αντίπαλη εστία ήταν εμφανώς περισσότερες τώρα και ο έλεγχος του παιχνιδιού άνηκε στο σωματείο μας.Έτσι μετά από αρκετές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες του Βησ.Τσιώκου στο 65' ο επιθετικός μας πήρε το όπλο του . Με σουτ κεραυνό νίκησε τον αδερφό του (τερματοφύλακας των Γόμφων) ισοφαρίζοντας για την Λυγαριά σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο.Ο χρόνος που απέμεινε για την λήξη του παιχνιδιού ήταν αρκετός και οι παίκτες μας δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση αυτό το 2-2.Πράγματι, παρά την ισοφάριση και τον ένα βαθμό που είχε εξασφαλίσει , ο Απόλλων συνέχισε να παίζει επιθετικά και ανταμείφθηκε για αυτό το ρίσκο του.Το ρολόι έδειχνε 76' λεπτά παιχνιδιού όταν ο Βησ.Τσιώκος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα μας γράφοντας το 2-3 που παρέμεινε τελικά ως το τελευταίο σφύριγμα του κ. Γρατσάνη.

Πολλά συγχαρητήρια για την σπουδαία αυτή νίκη αξίζουν σε όλους όσους αγωνίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι αλλά και σε αυτούς που με την παρουσία τους στο γήπεδο εμψύχωναν και στήριζαν την ομάδα. Μπραβο παιδιά .!!
Όλοι πλέον θέλουν να καθαρίσουν την υπόθεση παραμονής την προσεχή Τρίτη απέναντι στον Πανχασιακό και να εξασφαλίσουν για άλλη μια χρονιά το εισιτήριο που τους δίνει για 4η συνεχή χρονιά δικαίωμα συμμετοχής στην Α1. 

Ευχαριστούμε θερμά τους 
- Αγγελο Τσιώκο για το φωτογραφικό υλικό
- Γιάννη Τζαναβά και Αχιλλέα Μηλιώτη για όσα μας μετέφεραν ώστε να συντάξουμε αυτό το λιτό    κειμενο.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Γάτσιος Δημήτρης , Τσιώκος Άκης ( 70' Ανδρέου Στέλιος ) , Τζερεμές Αντώνης , Σβάνας Σωτήρης ,  Τζαναβάς Γιάννης , Τζαναβάς Γιώργος ( 45' Σαργιώτης Γιώργος ) , Λιάκος Χρήστος , Αντωνίου Σάκης , Τσιώκος Βησσάρης , Σβάνας Αντώνης , Βελέντζας Πέτρος ( 45' Σαργιώτης Σωτήρης)