Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Mοιρασιά στον βούρκο

Τον πρώτο του βαθμό για το 2016 κατάφερε να πάρει σήμερα το απόγευμα ο Απόλλων Λυγαριάς, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την φιλοξενούμενη Ασπροκκλησιά και ξεκίνησε έτσι με το δεξί της υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά.
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν...βαρύς προτού ξεκινήσει ο αγώνας και ίσως ακατάλληλος για την διεξαγωγή της αναμέτρησης. Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε το γήπεδο της Λυγαριάς σε βούρκο και το παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο με αγώνα πόλο, παρά με ποδόσφαιρο.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων απείλησε με σουτ του Τσιμούρτου μόλις στο 6' και στην συνέχεια με τον Αγγελή που επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα όμως να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο με τους παίκτες των δύο αμάδων να προσπαθούν με ανορθόδοξο συνήθως τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα μπροστά από την περιοχή τους. Ο χρόνος κυλούσε με την αναμέτρηση να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο. Όλα αυτά μέχρι το 46' όπου
ο κ. Μίσσας αποφάσισε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Σε μια φάση που έγινε μπροστά στην εστία του Κοτσίρα, ο τερματοφύλακας μας είδε την κόκκινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι από την άσπρη βούλα άνοιξαν το σκορ.
Στην επανάληψη, η Λυγαριά με παίκτη λιγότερο κατάφερε στα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Στο 57' ο Τσιμούρτος έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει στο παιχνίδι στα ίσα από το σημείο του πέναλτι. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αυτή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά της κανένας παίκτης μας δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Οτι δεν κατάφερε όμως ο Τσιμούρτος το πέτυχε ο Κλιάφας στο 69' εκμεταλλευόμενος την άριστη εκτέλεση κόρνερ του Τσιμούρτου και με κεφαλιά νίκησε απο κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Στα εναπομείναν λεπτά όπως ήταν λογικό ο Απόλλων προσπάθησε να διατηρήσει το 1-1 έχοντας σε μεγάλο βαθμό την τύχη με το μέρος του( 1 δοκάρι για την Ασπροκκλησιά στο 76') και τον Αγγελή να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση στο 82'.
Η ισοπαλία είναι...χρυσή , με βάση το πως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ο Απόλλων Λυγαριάς πήρε έναν πολύτιμο βαθμό , οι παίκτες μας προσπάθησαν όσο μπορούσαν και εν μέρει τα κατάφεραν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα. 
Περαστικά και ταχεία ανάρρωση να ευχηθούμε στον άτυχο της σημερινής αναμέτρησης Χρήστο Κατσαμπεα που τραυματίστηκε και θα λείψει αρκετό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Κοτσίρας Νίκος, Κλιάφας Αχιλλέας, Τζιορτζιώτης Νίκος, Κολώνας Ηλίας, Ρίζος Γιώργος(48' Σβάνας Σωτήρης), Κατσαμπεας Χρήστος(80' Νταβαντζίκος Γιώργος), Τζαναβάς Γιώργος, Αγγελόπουλος Βασίλης, Αγγελής Στέργιος, Τσιμούρτος Δημήτρης, Κόττας Γιάννης.