Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Καταιγιστικός ο Απόλλων για ένα ημίχρονο

Το πρώτο γκολ της Λυγαριάς
Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα ο Απόλλων Λυγαριάς επί του Αγιόφυλλου με 2-4, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1΄ ΕΠΣ Τρικάλων.  Η ομάδα του Σπύρου Ευαγγέλου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στο δεύτερο σερί «τρίποντο».
Στο πρώτο ημίχρονο , η ομάδα μας ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας τρία (!) γκολ απέναντι στο γηπεδούχο Αγιόφυλλο. Στην επανάληψη κατέβασε ταχύτητα και παραλίγο να το πληρώσει .Έδειξε όμως χαρακτήρα και πετυχαίνοντας ένα ακόμα τέρμα στο 80' κλείδωσε την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Λυγαριά, αφού οι παίκτες μας ευτύχησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ που έψαχναν πολύ νωρίς για να αποβάλλουν το άγχος τους. Μόλις στο 6', ο Τσιμούρτος που δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα το Αγιόφυλλο χωρίς ηρεμία έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο δίνοντας την ευκαιρία στο Τζαναβά Γιάννη δύο λεπτά αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματα της Λυγαριάς πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ έξω από την μεγάλη περιοχή με σουτ-βολέ έπειτα από την άψογη συνεργασία του με τον Σωτήρη Σβάνα.
Τα λεπτά κυλούσαν και ο Απόλλων συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία κινήσεων εντός αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι δεν αφυπνίστηκαν μετά τα δύο τέρματα που δέχτηκαν στο δεκάλεπτο και
στο 24' ο Τζαναβάς και πάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3 με τον Τσιμούρτο να του «σερβίρει» έτοιμο γκολ μιας και είχε εξουδετερώσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη είχε φαινομενικά «κλειδώσει» και στα εναπομείναν λεπτά όπως ήταν λογικό η ομάδα μας κατέβασε ταχύτητα δίνοντας χώρους στους γηπεδούχους. Αυτή την αδράνειά της την πλήρωσε όμως στο 42' καθώς οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 1-3, με τη μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Σβάνα, να ξεγελάει τον Τσιώκο και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του. Αυτό έμελε να είναι και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι παίκτες μας ξεκίνησαν δυναμικά όπως και στο πρώτο. Η γραμμή κρούσης μας έκανε αρκετά συχνά επισκέψεις μπροστά από την αντίπαλη εστία με τους Κόττα και Τζαναβά να χάνουν ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Οι γηπεδούχοι δεν φαινόταν ικανοί να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα καθώς οι περισσότερες προσπάθειές τους έπεφταν πάνω στην εξαιρετική αμυντική μας λειτουργία και απομακρύνονταν. Όλα αυτά όμως μέχρι το 72' όπου με ένα εξαιρετικό σουτ μείωσαν ακόμα περισσότερο καθώς ο Τσιώκος δεν κατάφερε να επέμβει. Με το 2-3 να είναι γεγονός και ένα εικοσάλεπτο περίπου να απομένει οι παίκτες του Αγίοφυλλου πίστευαν πλέον ότι μπορούν να αποσπάσουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και ανέβασαν ρυθμό. Ο Ευαγγέλου φρέσκαρε την ομάδα για να διατηρήσει το προβάδισμα στα τελευταία αυτά αγχωτικά λεπτά. Την λύση έδωσε όμως ο Αγγελόπουλος που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 62' στην θέση του Τσιμούρτου. Στο 80' με κοντινή κεφαλιά έγραψε κι αυτός το όνομά του στην λίστα των σκόρερ επαναφέροντας την ηρεμία στον πάγκο. Στο τελευταίο αυτό δεκάλεπτο και  με το σκορ στο 2-4 ο Απόλλων έψαξε ένα ακόμα τέρμα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Αγγελη στο 85'. Το σκορ όμως δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Λεωνίδα , με τον Απόλλων να φεύγει από το Αγιόφυλλο με τους τρεις βαθμούς .

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας, Σαργιώτης Γιώργος, Σβάνας Σωτήρης, Παλμας Ανδρέας, Τζιορτζιώτης Νίκος, Κλιάφας Αχιλλέας, Βαγενάς Δημήτρης, Τζαναβάς Γιάννης, Τσιμούρτος Δημήτρης(62' Αγγελόπουλος Βασίλης), Κόττας Γιάννης(79' Τζαναβάς Γιώργος), Σουλεϊμάνης Κώστας(71' Αγγελης Στέργιος) 

Του Κωστή Τζιορτζιώτη
Φωτογραφικό υλικό του Σώτου Τζιορτζιώτη