Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σαρωτική η Λυγαριά, 5-0 τους Γόμφους

Επίδειξη ισχύος έκανε σήμερα ο Απόλλων Λυγαριάς στο "υποτιθέμενο" ντέρμπι με τη ομάδα των Γόμφων, καθώς τη συνέτριψε με 5-0  μπροστά στο κοινό του, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ευαγγέλου ήταν ο Δημήτρης Τσιμούρτος ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ σκόραραν παράλληλα και οι Αγγέλης και Κόττας στην θριαμβευτική αυτή νίκη.
Ο Απόλλων μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό μόνο την νίκη. Η πρώτη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει για την ομάδα μας. Μόλις στο 5΄ ο Τζαναβάς αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στην συνέχεια της φάσης ο Αγγέλης δεν κατάφερε ούτε κι αυτός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Οι παίκτες μας συνέχισαν να πιέζουν ψηλά με τους αντιπάλους να αδυνατούν να αλλάξουν την μπάλα, κάνοντας συνεχώς λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην Λυγαριά να πατάει στα αντίπαλα καρέ απειλώντας. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη χωρίς όμως η μπάλα να κάνει το χατίρι στους παίκτες μας, με Τσιμούρτο να σημαδεύει στο 16' το οριζόντιο δοκάρι. Η πολιορκία συνεχίστηκε
καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου με σημαντικές ευκαιρίες να παρουσιάζονται για την Λυγαριά σχεδόν σε κάθε λεπτό αλλά το σκορ να παραμένει στο 0-0 καθώς επίσης και το άγχος στους παίκτες μας.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Ευαγγέλου μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει από νωρίς το παιχνίδι. Η κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής από το πρώτο ημίχρονο με το γκολ να είναι το μοναδικό που έλειπε. Στο 47' ο Τσιμούρτος κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, αξιοποιώντας άριστα την ασιστ του Αγγελόπουλου. Η αρχή είχε ήδη γίνει και κανείς δεν φανταζόταν την εντυπωσιακή συνέχεια. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός μας πήρε ξανά το όπλο του διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λυγαριάς. Αυτή τη φορά στην θέση του Αγγελόπουλου βρισκόταν ο Κόττας ο οποίος έκανε την ασιστ.
Στην συνέχεια ο Αγγελης προσπάθησε να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα βλέποντας την μπάλα να περνάει λίγο έξω, όχι όμως και στο 59' όπου με ωραίο σουτ σημάδεψε σωστά για το 3-0  δίνοντας στο ντέρμπι διαστάσεις θριάμβου. Η ομάδα των Γόμφων δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση μπροστά από την εστία μας, με τον Τσιώκο να παραμένει θεατής στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα, ο Απόλλων παίζοντας στο μισό γήπεδο πίεζε ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ βλέποντας τα κενά που δημιουργούνταν στην αμυντική γραμμή των αντιπάλων. Στο 80' ήταν η σειρά του Κόττα να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Απόλλων το οποίο έψαχνε τόσο καιρό.  Στο επόμενο λεπτό ο Τσιμούρτος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας χατ-τρικ και δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 
Ο κ.Μανασής δεν άργησε να σφυρίξει την λήξη της αναμέτρησης με παίκτες και διοίκηση να πανηγυρίζουν έντονα την εντυπωσιακή αυτή νίκη η οποία φέρνει τον Απόλλων στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Υ. Γ.
Η ομάδα δείχνει να βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι και φυσικά αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά του coach Ευαγγέλου στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς και σε όλα τα παιδιά που δουλεύουν  στις προπονήσεις και βελτιώνονται. Φυσικά αυτή η εντυπωσιακή νίκη δεν θα πρέπει να επηρεάσει τους παίκτες μας. Πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι και σοβαροί μιας και το πρωτάθλημα έχει ακόμα μπροστά του πολύ δρόμο.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας, Σαργιώτης Γιώργος, Σβάνας Σωτήρης, Τζιορτζιώτης Νίκος, Παλμάς Ανδρέας(72' Γεωργολιός Βασίλης), Αγγελόπουλος Βασίλης(62' Νταβαντζικος Γιώργος), Τζαναβάς Γιάννης(68' Σουλεϊμανης Κώστας), Κλιάφας Αχιλλέας, Στέργιος Αγγελης, Τσιμούρτος Δημήτρης, Κόττας Γιάννης
  Tου Σώτου Τζιορτζιώτη