Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Νίκη με «αγγλικό σκορ» επί της Φωτάδας

Μεγάλη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη σήμερα για την ομάδα μας. Ο Απόλλων Λυγαριάς με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσιμούρτο, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα  πετυχαίνοντας χατ-τρίκ, επικράτησε εύκολα με  4-1 της Φωτάδας, σε παιχνίδι για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το άλλο γκολ για την ομάδα μας σημείωσε ο Βησσάρης Τσιώκος. Στα της αναμέτρησης τώρα.
Η ομάδα του Δημήτρη Σαργιώτη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8' με τον Δημήτρη Τσιμούρτο. Το γρήγορο αυτό γκολ αυτό έδωσε "φτερά" στους παίκτες μας οι οποίοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν με υπομονή και καλή κυκλοφορία το δεύτερο γκολ και να κλειδώσουν από νωρίς την υπόθεση νίκης. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε αυτό το μοτίβο χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Στην επανάληψη ο Απόλλων ξεκίνησε όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο.
Η αποφασιστικότητά του να "καθαρίσει" από νωρίς το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό του β' μέρους. Μόλις στο 46', ο Τσιμούρτος  βρήκε δίχτυα και πάλι, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λυγαριάς αλλά και τα προσωπικά του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βησσάρη Τσιώκου να σκοράρει και να γράψει το 3-0. Η ομάδα μας όμως δεν "κατέβασε ταχύτητα". Στο 60' ο Τσιμούρτος σκόραρε και πάλι, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.
Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν προσωρινά στο 68' σε 4-1', αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την σημερινή νίκη. Πλέον, σε συνδυασμό με την ήττα της Ένωσης Δ/Μ σήμερα, ο Απόλλων βρίσκεται μόνος στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς πραγματοποιώντας την καλύτερή του μέχρι τώρα πορεία αυτά τα 6 χρόνια στην Α1. Επόμενος σταθμός την άλλη Κυριακή στα Αμπέλια όπου θα φιλοξενηθεί η ομάδα μας από την Χρυσομηλιά.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βαγενάς Κώστας , Βαγενάς Δημήτρης , Γεωργατσέλης Θωμάς , Σβάνας Σωτήρης , Ρόδε Χάιρο(49' Τζιορτζιώτης Νίκος) , Σιώλος Παύλος , Τζαναβάς Γιάννης , Αντωνίου Σάκης(47' Τσιώκος Βησσάρης) , Τζέγκας Γιώργος , Τσιμούρτος Δημήτρης , Λιάκος Χρήστος

Του Κωστή Τζιορτζιώτη
Φωτογραγικό υλικό του Άγγελου Τσιώκου