Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Στην Α' Ερασιτεχνική ο Πύργος


Ο Πύργος είναι η ομάδα που θα αντικαταστήσει το Λογγάκι στο νέο πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής. Στον αγώνα μπαράζ που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεγαλοχωρίου κέρδισε με 4-1 το φιλότιμο Γριζάνο. Η ομάδα του Πύργου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, προηηγήθηκε έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι αλλά το Γριζάνο σε μία απο τις ελάχιστες καλές φάσεις που έκανε κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάει το παιχνίδι στην παράταση.
Στην παράταση ο Πύργος πάτησε γκάζι, έδειξε απίστευτα αποθέματα και σημείωσε τρία γκολ παίρνοντας την νίκη με 4-1 και κερδίζοντας πανάξια την άνοδο στην Α' Ερασιτεχνική.
Το παιχνίδι
Η ομάδα του Τέο Λιούλιου άνοιξε το σκορ στο 7' όταν μετά απο ασθενή απόκρουση του Μανώλη σε σουτ του Ρίζου ο Αγγέλης απο κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 16' ο Μπαμπανάτσας για τον Πύργο έχασε μοναδικό τετ α τετ ενώ στο 30' ο Λ. Ρίζος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γριζάνου.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου Παπαγιάννης και Νταούλας έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα του Πύργου και να πάρουν σαφές προβάδισμα για την νίκη και την άνοδο.
Το Γριζάνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 55' όταν μετά απο σέντρα του Χ. Μπακλαβά και άστοχη έξοδο του Νικολάου ο Παρδάλης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).
Ο Πύργος αφού συνήλθε απο το σοκ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Β. Ρίζο και Ε. Ρίζο στο 60' και 67' αντίστοιχα.
Στο 86΄νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πύργο με τον Ρίζο που σημάδεψε το δοκάρι!!!

Παράταση
Με το παιχνίδι να τελειώνει στην κανονική του διάρκεια 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο πρώτο κιόλας λεπτό της επίπονης διαδικασίας ο Β. Ρίζος με πλασέ απο κοντά έδωσε προβάδισμα με 2-1 στον Πύργο.
Στο 115' ο Θ. Νταούλας με μακρινό σουτ σημείωσε το 3-1 σφραγίζοντας την άνοδο ενώ στο 117'ο Γκίτσας έφυγε στην κόντρα και σημείωσε το 4-1 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην νίκη του Πύργου.

Διαιτητής της συνάντησης είναι ο κ. Μάμαλης.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πύργος: Νικολάου, Ξ. Παπαγιάννης, Μενίτσας, Θ. Νταούλας, Δ. Παπαγιάννης, Αθ. Νταούλας, Σπ. Νταούλας (53' Γκίτσας), Ε. Ρίζος, Αγγέλης, Β. Ρίζος, Μπαμπανάτσας
Γριζάνο: Μανώλης, Καραγιάννης, Κολέτσας, Παρδάλης, Σταμέκος, Τσιάμης, Ι. Τέλλιος (75' Ξάνθος), Μητάκος, Γούλας, Β. Μπακλαβάς (46' Γ. Τέλλιος), Χ. Μπακλαβάς

Πηγή : www.sportrikala.gr