Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νικηφόρα αρχή στο κύπελλο η Λυγαριά

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα της Λυγαριάς καταφέρνοντας να περάσει δύσκολα με 1-2 από τα Διαλεχτό, όπου αντιμετώπισε τα Ανταλλάξιμα για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΤ. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε καμιά από της δύο ομάδες να παίξει ποδόσφαιρο, με τον Απόλλων να σημειώνει χαμηλή απόδοση και το θέαμα να είναι μέτριο απογοητεύοντας όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή . Ο Δημήτρης Σαργιώτης επέλεξε μια ανταγωνιστική 11αδα, παρατάσσοντας την ομάδα με αρκετά μεταγραφικά αποκτήματα . Πράγματι η Λυγαριά ξεκίνησε αρκετά καλά ,προσπαθώντας με την μπάλα χαμηλά (όσο το επέτρεπε ο αγωνιστικός χώρος) να γίνει επικίνδυνη. Μόλις στο 9' στην πρώτη κυριολεκτικά ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά από την αντίπαλη εστία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Αντώνη Σβάνα να πλασάρει ψύχραιμα τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία. Το γρήγορο αυτό γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών μας και έβαλε σε περιπέτειες τους γηπεδούχους οι οποίοι προσπαθούσαν τις περισσότερες φορές με άναρχο τρόπο να φθάσουν μπροστά από την εστία του Βαγενά. Στο 19' ο Απόλλων βγήκε και πάλι μπροστά απειλώντας
να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία των αντιπάλων .Ο Μηλιώτης αυτή τη φορά βρέθηκε σε θέση βολής όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω από την αντίπαλη εστία. Οι παίκτες της Λυγαριάς συνέχισαν να πιέζουν επιδιώκοντας το δεύτερο τέρμα χάνοντας και πάλι μεγάλη ευκαιρία στο 24'. Αυτή έμελε να είναι και η τελευταία επίσκεψη της Λυγαριάς στα αντίπαλα καρέ. Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας απόδοση και απειλώντας κυρίως από τα στημένα δοκίμαζαν την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας με τους δίδυμους πύργους στην αμυντική μας γραμμή να είναι αλάνθαστοι απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο που δημιουργούταν και τον Βαγενά να δηλώνει παρόν όποτε χρειάστηκε. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το θέαμα να είναι κακό.
Στην επανάληψη τα Ανταλλάξιμα μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ανωτερότητα αυτή μπορεί να διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά ,κατάφεραν όμως να κάνουν την ζημιά και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Από στημένη φάση και πάλι ( φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή ) ο γκολκίπερ μας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του και στην επαναφορά από κοντά κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να δώσουν νέα τροπή στο παιχνίδι.
Το γκολ αυτό έφερε αστάθεια στην ομάδα με την έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού να αυξάνουν διαρκώς τα λάθη για τον Απόλλων όσο κυλούσε ο χρόνος.
Η λύση ήρθε από τον πάγκο στο 71' με το coach Σαργιώτη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Τσιώκο Βησσάρη στην θέση του Παπαδόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσιώκος δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του. Μετά την εξαιρετική πάσα που δέχτηκε στην πλάτη της άμυνας βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως πριν σουτάρει ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπούσδρας ο οποίος σημάδεψε σωστά βάζοντας και πάλι σε θέση οδηγού την ομάδα μας. Στο 81' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Σαργιώτης Γιώργος έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έστειλε την Λυγαριά στην Β΄ φάση του κυπέλλου .
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Τζιμούρτος , Παπαδόπουλος στην πρώτη επίσημη εμφάνισή τους με τα γαλανόλευκα.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βαγενάς Κώστας , Σβάνας Σωτήρης , Σαργιώτης Γιώργος , Μηλιώτης Αχιλλέας , Αντωνίου Σάκης , Τζαναβάς Γιάννης , Τζαναβάς Γιώργος , Παπαδόπουλος Αρης (71' Τσιώκος Βησσάρης) , Σβάνας Αντώνης , Τζιμούρτος Δημήτρης , Μπούσδρας Μάκης (80' Σαργιώτης Βασίλης) 

Του Κωστή Τζιορτζιώτη
Τα υπόλοιπα σημερινά αποτελέσματα
Γηπεδουχος
Φιλοξενούμενος Σκορ
Ανταλλάξιμα Λυγαριά  1 - 2
Βυτουμάς Λόγγος 4 - 3
Ταξιάρχες Χρυσαυγή 2 - 1
Φιλύρα Ριζαριό 2 - 0
Τυμφαίος Καρυές 0 - 2
Τζούρτζια Γριζάνο 0 - 2
Αγιοφυλλο Πρόδρομος 0 - 4
Κεφαλοβρυσιακός Μεγαλοχώρι 2 - 4
Διαμάντι Κρήνη 2-2 3-4 πεν
Αρδάνι Γοργογύρι 0-0 0-1 παρ