Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζει να προελαύνει ο Απόλλων Λυγαριάς

Αήττητος παρέμεινε για έκτη σερί αγωνιστική ο Απόλλων Λυγαριάς, αφού κατάφερε με μεγάλη εμφάνιση να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του Τυμφαίου έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς που έληξε 1-3.
Η ομάδα του Μάκη Ζαβλανού μπήκε με αρκετή διάθεση στο παιχνίδι και μόλις στο 2' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λιάκο, εκμεταλλευόμενος την τέλεια ασιστ του Μανίκα. Πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα με τον Στάμο, με τον Λιάκο να είναι αυτή τη φορά ο δημιουργός. Οι παίκτες της Λυγαριάς συνέχισαν παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων στον ίδιο ρυθμό. Πίεζαν τους γηπεδούχους αναγκάζοντάς τους σε λάθη. Η τακτική αυτή απέδωσε στο 26' όταν ο Λιάκος και πάλι από κοντά βρήκε δίχτυα γράφοντας το 0-3. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Απόλλων έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να αυξήσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ με σημαντικότερη αυτή του Στάμου στο 28' ο οποίος σημάδεψε τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά στο 35' σε 1-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Τσιώκου, σκορ που έμελλε διατηρηθεί μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για το ματς που ακολουθεί, η Λυγαριά κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά των δύο τερμάτων χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Μάλιστα είχε σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία με τους Τσιμουρτο, Λιάκο, Κολώνα και Μανίκα για περισσότερα γκολ. Παρ όλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε, με τον Απόλλων να συνεχίζει το εντυπωσιακό της ξεκίνημα την φετινή σεζόν.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τσιώκος Αχιλλέας, Κλιάφας Αχιλλέας, Κολώνας Ηλίας (79' Αγγελόπουλος Βασίλης), Βαγενάς Δημήτρης, Τζαναβάς Γιάννης, Κόττας Γιάννης (88' Τεντολούρης Βασίλης), Κωσταρέλος Νίκος, Τσιμούρτος Δημήτρης, Μανίκας Γιάννης, Στάμος Βασίλης, Λιάκος Χρήστος

Του Κωστή Τζιορτζιώτη