Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Παραλίγο να τους τρελάνει όλους ....

Κόντεψε να τους τρελάνει όλους…Στην γειτονική Πηγή φιλοξενούνταν το μεσημέρι της Κυριακής ο Απόλλων και κατάφερε να πραγματοποιήσει μια ανατροπή που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες, καθώς πέτυχε τρία γκολ σε 10 λεπτά και κατάφερε να μετατρέψει το κατά του 3-0 σε 3-3. Ας δούμε την γενική εικόνα από το τοπικό ντέρμπι.
Το πρώτο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Απόλλων αφού οι παίχτες μας δυσκολευόταν να κρατήσουν την μπάλα, έκαναν αρκετά λάθη και ήταν δύσκολο να δημιουργήσουν φάσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στο ίδιο τέμπο κινούνταν και οι παίχτες της Πηγής αρχικά, αλλά στο 26ο λεπτό οι αμυντικοί μας δεν καταφέρνουν να κόψουν μια επικίνδυνη σέντρα και από κοντά γίνεται το 1-0 για την γηπεδούχο. Οι παίχτες μας σαφώς επηρεασμένοι έδειχναν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και πέντε λεπτά αργότερα ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα μας δίνει την ευκαιρία στην Πηγή να διπλασιάσει τα τέρματα της, το οποίο και έγινε. Δεν δημιουργήθηκαν κάποιες άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έτσι ο Απόλλων πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 2-0.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων βγήκε στο γήπεδο με σκοπό να σημειώσει κάποιο γρήγορο τέρμα ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 51ο λεπτό όμως, μια ακόμη λάθος συνεννόηση αμυντικών και τερματοφύλακα δίνει την ευκαιρία στην Πηγή να αυξήσει τον δείκτη του σκορ σε 3-0 και ουσιαστικά να μηδενίζει τις ελπίδες της ομάδας μας για κάτι θετικό. Και κάπου εδώ η ομάδα μας με την πλάτη στον τοίχο πια, αρχίζει μια αντεπίθεση διαρκείας. Ο Απόλλων άρχιζε να πιέζει ψηλά και στο 60ο λεπτό ένα ψαλιδάκι του Γιάννη Κόττα περνάει λίγο έξω. Στην συνέχεια ο Απόλλων είχε την κατοχή της μπάλας και πατούσε ολοένα και περισσότερο στην περιοχή ώσπου στο 75 ο Γιάννης Τζαναβάς δίνει μια ωραία πάσα στον Αντρέα Τσιγάρα ο οποίος από κοντά κάνει το 3-1. Τα λεπτά κυλούσαν, οι αντίπαλοι έδειχναν να τα είχαν χαμένα, και στο 84 ο Τσιγάρας έπειτα από ασίστ του Γ.Τζαναβά καταφέρνει να μειώσει σε 3-2 και όλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί, το οποίο και έγινε. Στο 86ο λεπτό για ακόμη μία φορά ο Γ. Τζαναβάς βγάζει μια σέντρα ακριβείας και ο Αγγελόπουλος με δυνατή κεφαλιά κάνει το 3-3 και όλοι ξεσπούν δικαίως σε έντονους πανηγυρισμούς.

Μία κακή στιγμή όμως ήρθε να επισκιάσει την εικόνα του αγώνα καθώς στις καθυστερήσεις ο αμυντικός μας Σωτήρης Σβάνας χτυπάει σοβαρά στο πρόσωπο και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Όλη η οικογένεια του Απόλλων Λυγαριάς του εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορα μαζί στα γήπεδα.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Αχιλλέας Τσιώκος, Αχιλλέας Κλιάφας, Σωτήρης Σβάνας, Σάκης Αντωνίου( 45’ Αγγελόπουλος Βασίλης), Γιάννης Κόττας, Ανδρέας Τσιγάρας, Γιάννης Τζαναβάς, Χρήστος Κατσαμπέας(45’ Γιώργος Τζαναβάς), Δημήτρης Βαγενάς, Γιάννης Μανίκας, Δημήτρης Τσιμούρτος(89 Στέργιος Αγγελής)

Του Σώτου Τζιορτζιώτη