Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Λυγαριά - Ένωση Δ/Μ 0 - 0

Λευκή ισοπαλία σήμερα στο γήπεδο της Λυγαριάς όπου ο Απόλλων φιλοξένησε την Ένωση Δ/Μ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 .Η ομάδα μας παρατάχτηκε με πολλές αλλαγές στον βασικό της κορμό και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι .Το αποτέλεσμα θα το χαρακτηρίζαμε δίκαιο καθώς οι δύο αντίπαλες ομάδες μοιράστηκαν από ένα δοκάρι και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες . 
Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές σήμερα για να παιχτεί ποδόσφαιρο καθώς από  νωρίς το πρωί επικρατούσε ηλιοφάνεια .Αυτό βοήθησε να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας αρκετοί  συγχωριανοί μας αλλά και άλλοι λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή την αναμέτρηση.
Ο Δημήτρης Σαργιώτης  βλέποντας το έμψυχο δυναμικό που είχε σήμερα στα χέρια του για αυτή την δύσκολη αναμέτρηση αποφάσισε να εφαρμόσει μια αμυντικογενής τακτική και σίγουρα η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε απόλυτα. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά καλά τον αγώνα με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή  δημιουργώντας την πρώτη καλή φάση μπροστά από την εστία του νεαρού Σαργιώτη μόλις στο 2’. Με το πέρασμα του χρόνου όμως ο Απόλλων κατάφερε να ισορροπήσει  το παιχνίδι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φάνηκε απειλητικός .Με το παιχνίδι να παίζεται στο κέντρο του γηπέδου και τις άμυνες να λειτουργούν εξαίσια κύλησε σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο από πλευράς μας εκτός από μια φάση στο 26’ όπου ο Σαργιώτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες μας ζήτησαν πέναλτι από τον Πάντο όμως αυτός έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Γιάννη Τζαναβά που βρέθηκε στην φάση να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. 

Στην επανάληψη περιμέναμε να δούμε κάτι καλύτερο να συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο αλλά μάταια. Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς έκλεισε στο πρώτο μέρος .Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και πολλές βεβιασμένες κινήσεις δεν βοηθούσαν κανέναν  να κάνει το παιχνίδι του .Η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν σε αρκετά σημεία εμφανής και πάλι όμως  χάρη στην καλή αμυντική μας λειτουργία , δεν δημιουργούνταν κίνδυνοι για την εστία μας. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς  να συμβαίνει κάτι αξιόλογο αγωνιστικά, απογοητεύοντας όλους όσους ήρθαν σήμερα στο γήπεδο για να απολαύσουν  την αγαπημένη τους ομάδα. Όλα αυτά μέχρι το 78’ όπου οι παίκτες μας κέρδισαν ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, κάτι σαν κοντινό κόρνερ. Οι διαφωνίες για το αν είναι τελικά ή όχι παράβαση δημιούργησαν σύρραξη για λίγα λεπτά με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν ηρεμώντας τα πνεύματα. Στη συνέχεια,η αριστουργηματική εκτέλεση του Βελέντζα δημιούργησε αναταραχή μπροστά από την αντίπαλη εστία με την κεφαλιά του Σαργιώτη να τραντάζει αρχικά το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια οι αντίπαλοι αμυντικοί να απομακρύνουν  τον κίνδυνο. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία από πλευράς μας ,με τους παίκτες της Ένωσης να ισοφαρίζουν κι αυτοί τα δοκάρια στο 86’ χάνοντας κλασική ευκαιρία. Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Σαργιώτης Γιάννης , Τζερεμές Αντώνης , Σβάνας Αντώνης , Τζαναβάς Γιώργος , Τσιώκος Άκης , Τζιορτζιώτης Νίκος , Τζαναβάς Γιάννης ( 82΄ Σαργιώτης Βασίλης ) , Ανδρέου Στέλιος , Λιάκος Χρήστος , Σαργιώτης Δημήτρης , Βελέντζας Πέτρος .

Υ.Γ : Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε όμως ασχολίαστο και το συμβάν που έγινε χθες το βράδυ (πιθανόν) στο γήπεδό μας. Άγνωστοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την κλειδαριά των αποδυτηρίων των διαιτητών χωρίς όμως αποτέλεσμα .Έτσι οι κύριοι Πάντος – Νίκου –Μπλέτσας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια της ομάδας μας για να το έργο τους .Η παραβατική αυτή ενέργεια τάραξε και πάλι τα νερά της ήρεμης κλειστής κοινωνίας μας καθώς δύο ημέρες πριν άγνωστοι κατάφεραν να διαρρήξουν τον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου και να αποσπάσουν μικρή χρηματική λεία. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν αποτέλεσμα της κρίσης που βιώνει η χώρα μας και έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στον λάθος αυτό δρόμο.